Hvor mye lys huset planter trenger?

July 26

Hvor mye lys huset planter trenger?

Mangelen på tilstrekkelig lys er den vanligste årsaken som potteplanter ikke vokser godt i et hjem. Lys gir energien som planter trenger å vokse, blomst og trives. Når planter absorberer energien fra sollys, konvertere de det til stivelse og sukker gjennom fotosyntesen. Uten tilstrekkelig lys bli planter spindly og svak.

Plante belysning kategorier

Planter i et hjem er vanligvis delt inn i tre kategorier basert på deres belysning behov. Disse kategoriene er lave lys planter, middels lett planter og planter med høy belysning behov. En plante faller innenfor ett av disse kategoriene basert på mengden av lys som planten bruker i sitt eget miljø. Planter som er vanligvis dyrket i delvis til full skygge som eføy, edderkopp planter eller fred lily innenfor en lav belysning kategori. Middels lett planter er planter som African Violet eller møll orkideer. Hage grønnsaker som tomater eller ørken planter som kaktus er høy lys planter.

Lav belysning planter

Planter som vokser i dårlig lys er vanlige stueplanter. Disse plantene vil ofte vokse i et vindu eller under en felles light fixture. I naturen vokste disse plantene opprinnelig under kalesjen av trærne i en tropisk regnskog. Disse plantene bør få lys som måler mellom 50 og 250 fot lys. En fot lys defineres som mengden lys 1 kvadratfot overflaten får hvis det er plassert 1 fot fra en lyskilde tilsvarende 1 stearinlys. Fotografering lys måleinstrumenter vil hjelpe deg å avgjøre om det er nok lys til en plante dette intensitet. Vanligvis gir vanlige hjem lys eller Nord eller øst mot vinduet mye belysning.

Middels belysning planter

Planter som krever middels mengder av lys er vanligvis planter som trenger mellom 250 og 1000 fot lys verdt av lys. Planter som dette kan dvele i delvis skyggefulle områder. Disse planter tåler direkte lys, men ikke mye. Hjemmetjenesten instruksjoner for planter som disse vil instruere gartneren sette anlegget i en sør mot vinduskarmen som er skyggelagt med en blonder gardin å unngå solbrenthet.

Høy lys planter

Planter som har høy belysning vanligvis bor i solfylte miljøer i naturen. Disse kan inkludere ørkenen planter eller tropiske planter. Høy lys planter trenger lys med en målt intensitet over 1000 fot lys. Hjemme, kan en bruker ekstra belysning eller plassere plantene direkte i en avdekket, sørvendt vinduskarmen for å møte kravene sollys. Planter som mottar ingen Utendørsbelysning plasseres under vokse lysene for mellom 16 og 18 timer daglig. Plantene krever en hvile periode av mørket i minst 6 timer også. Hvis ytterligere lys angis via et vindu, kan 14-16 timer være tilstrekkelig. Lyset bør vanligvis brukes dagtid for å være mest effektive.