Hvor mye koster det å lager Arbor Pergola?

July 22

Hvor mye koster det å lager Arbor Pergola?

Bygge en utendørs arbor eller pergola er et prosjekt som kan skaleres for å passe nesten ethvert budsjett. Søyleganger kan konstruert for å dekke trasé som spenner hundre fot eller mer, eller brukes som små dele gjerder mellom hevet senger i hagen din. En arbor kan være over en liten uteplass med en enkelt sete, eller bli konstruert å dekke en badestamp eller utdype sitteområde. Det er noen faktorer som vil hjelpe deg med å beregne hvor mye din pergola eller arbor vil koste for å bygge.

Bruk

Det mest åpenbare spørsmålet du må spørre når du bygger en pergola eller arbor er hva det skal brukes for. Hvis du bare vil et rolig sted å sitte i en veranda swing, vil konstruksjon kostnader bli vesentlig lavere enn hvis du har tenkt å bruke strukturen for å underholde eller dekke en badestamp. En god tommelfingerregel for utendørs konstruksjon som søyleganger og arbors er å forvente å betale $10 per kvadratfot, hvis du gjør bygging og montering selv.

Klatring planter

Avhengig av hva slags klatreplanter du ønsker å vokse på pergola eller arbor, kan du redusere kostnadene ved hjelp av mindre mengder tre. En vinranke er om det tyngste tingen du kan vokse på slik struktur. Med en eldre vinranke i fruktdannelsen skal skje sesongen må du bruke noe mindre enn 2-av-4s for den indirekte latticework og 5-av-5s for de vannrette støtter. En klatring rose, derimot, er betydelig lettere vekt. Overhead latticework for en rose kan være en enkel lengde på wire eller vinyl gitter støttes av 2-av-2s.

Gulv

I tillegg til byggingen av den faktiske pergola eller arbor, må du vurdere hva slags gulv å innlegge. Det dyreste alternativet, på ca $10 per kvadratfot seg selv, er lysthus tregulv. Dette vil få deg opp og opp fra bakken, men det krever et høyere tak samlet, og dermed utløses byggekostnadene. En sement skive er en god måte å gå hvis du vokser druer, som falt over modnet frukt kan enkelt vaskes av med en slange. Et annet alternativ kan være bare bark nuggets eller mulch, som koster så lite som $1 per kvadratfot.

Andre hensyn

Av må du kanskje beef opp de vannrette støtter og loddrett latticework til kontoen for vind eller tungt snøfall om vinteren. Trykk behandlet tre er vanligvis ca 50% dyrere enn motparten ikke behandlet men tåler mer misbruk uten sprengning eller fliser. I tillegg hvis termitter eller snekker bier er et problem i ditt område, kan det være verdt å se flekker eller male tre for å hindre råtner.