Hvor mye gjødsel skal brukes for store trær?

September 24

Store, modne trær ikke har et høyt behov for befruktning. Deres massive rotsystem og bred kalesjer er vanligvis tilstrekkelig til å absorbere alle vann og sollys for å opprettholde seg selv. Hvis befruktning er ønskelig, når hver to til tre år er tilstrekkelig.

Hva bruk

Når gjødsling trær, komplett gjødsel som inneholder nitrogen, fosfor og kalium skal brukes. Noen vanlige formuleringer egnet for gjødsling trær er 16-4-8 eller 12-6-6. Det første nummeret (nitrogen) bør være to til fire ganger større enn noen av de to andre tallene.

Hvor mye å bruke

Større trær ta 2 til 4 lbs. av faktiske nitrogen per 1000 kvadratmeter føtter av rot per år. For å avgjøre området roten av treet, Bestem avstanden fra stammen til drypp linjen eller kanten av treet. Multipliser det tallet med 1,5. Dette nummeret er radius av sonen rotsirkel. Multiplisere radius kvadrat av pi (3.14) til å fastslå kvadratmeterantallet for rotsonen.

Når

Store trær skal befruktes tidlig om våren når de begynner å bryte dormancy og produsere blader eller blomster. Hvis været er fortsatt relativt kjølig, og det er tilstrekkelig fuktighet, kan andre lys fôring brukes på forsommeren.