Hvor mange varianter av orkideer finnes?

September 6

Hvor mange varianter av orkideer finnes?

Det er mer enn 25.000 bekreftet, naturlig orkidé varianter i verden, med hundrevis av nye arter blir oppdaget årlig. I tillegg finnes det mer enn 120 000 registrerte hybrid orkideer, som er bastarder av to eller flere orkideer. Mens orkideer er best kjent for å være tropiske planter, er arter av denne mystiske blomsten funnet i alle land i verden bortsett fra Antarktis. Disse tallene må orkideer største anlegget familien, ifølge American Orchid Society.

Terrestriske orkideer

Orkideer som vokser i bakken kalles terrestriske orkideer. Av 25.000 orkidé varianter vokse bare om 200 i bakken. De vanligvis finnes i tropiske og subtropiske områder, selv om de fleste krever eksponering for nesten minusgrader for å blomstre. Disse typer orkideer produsere både små og store blomstrer i en regnbue av farger. Noen typer vokser i grupper, mens andre har en tendens til å vokse alene. Den vanligste av disse orkideer er haius, liparis, acanthephippium, erythodes, macodes, hetaria og zeuxine.

Epifyttiske orkideer

Disse orkideer er ofte referert til som luft anlegg fordi de ikke krever noen jord å vokse. Disse typer orkideer bruke trær og andre medier til å klinke sine røtter på i naturen. Tamme varianter bruk bark, kull, sphagnum mosen og fern for vekst. I mange tilfeller kan disse typer orkideer vokser i en åpen container utenfor. Røttene klinke for å støtte medier rundt dem, og dyrkeren legger til mer støtte etter behov. Det er mer enn 18 000 arter av epifyttiske orkideer.

Lithophytic orkideer

Orkideer som vokser på steiner kalles lithophytic orkideer. Disse vanligvis vokser i tropiske områder og ekstremt sterke røtter som kan absorbere vann og næringsstoffer fra luften rundt seg. Disse typer orkideer er svært sjeldne. En av de vanligste eksemplene av denne typen er Bulbophyllum membranaceum.

Monopodial og Sympodial

Disse typer orkideer kan være lithophytic, epifyttiske eller bakkenett. Monopodial orkideer vokse blomster en oppå hverandre, alt fra en enkelt stamme. Phalaenopsis og vanda orkideer er den mest populære av denne typen, og er en felles houseplant i USA. Sympodial orkideer utvikle nye pærer som de eldes, som bygger på eksisterende pærer. Denne vanen fører flere stammen å vokse, økende mengden av blomster. Disse typer orkideer er den vanligste og populære varianter inkluderer cattleyas, dendrobiums, oncidiums og spathoglottis.