Hvor mange typer bregner er det?

March 30

Hvor mange typer bregner er det?

Bregner er en av de eldste arten i verden. De er anslått å ha eksistert i minst 400 millioner år, lenge før blomstrende planter kom inn i eksistens. Bregner er populær for bruk i hager og innendørs, som de kan lage en saftig landskap. Det er imidlertid også tusenvis av forskjellige typer bregner som lever i forskjellige habitater verden.

Typer av bregner

Det er omtrent 12.000 ulike arter av bregner, ifølge Dr. Ray Rothenberger av Department of hagebruk på University of Missouri. Noen bregner er store og luftige i utseende, mens andre bregner kan være liten og kompakt. Noen bregner er tett mens andre er mer sparsom i utseende. Selv om de kan variere i sin generelle utseende, de aller fleste har samme krav: høy luftfuktighet og lav eller indirekte lys.

Populære innendørs bregner

Det finnes flere typer av bregner som er populær for bruk innendørs planter. Den mest kjente er den Boston bregne, også kjent som sverd fern. Dette bestemte rekke vokser mellom 10 inches og 3 fot, avhengig av spesifikke sorten. Andre populære bregner inkluderer staghorn, fuglerede, maidenhair, japansk holly fern, brems bregner og kanin mat bregner.

Populære utendørs bregner

De fleste bregner trives i skyggen. Faktisk kan noen bregner som er ideelle for innendørs bruk også brukes like vellykket ute så lenge de er riktig bekymre for og ikke mottar for mye lyset. Maidenhair fern er en slik fern som kan dyrkes både innendørs og utendørs. Andre typer bregner som godt utendørs i skyggelagte områder inkluderer den Christmas bregne, royal fern, høst fern, perle fern, japansk malt fern, holly fern, dame bregne og dusk fern.

Skog bregner

Selv om bregner brukes i hager, er det mange typer av bregner som trives naturlig i woodland områder. Men som forventet, kan mange bregner fant ut i skogen også trives i hagen innstillinger også. Maidenhair fern og den høst bregne er to typer som kan trives i begge skogsområdene eller en hage. En annen art ofte funnet i skogsområdene er kanel fern.

Hulen boligen bregner

Selv om de aller fleste bregner er funnet blomstrende i skyggelagt woodland områder eller tropisk regnskog, finner noen bregner bor i hule områder. For eksempel er i røverne Cave State Park i Oklahoma, det en art av fern kjent vitenskapelig som Asplenium bradleyi som trives under overheng av grotten. Andre hule bregner bor i området inkluderer Argyrochosma dealbata, som er den Windham bregne.

Fjellet bregner

Igjen, selv om de fleste bregner foretrekker skyggen, vil noen vokse ut i sollys på åssiden og fjellsider. Faktisk vil noen arter av maidenhair bregner vokse i disse områdene, ifølge Dr. Bruce A. Smith, professor ved McLoud High School. En annen fern som er funnet voksende i fjellområdene er Cheilanthes lanosa, som også kan over åpne skråninger.