Hvor mange tomater kan du plante i en Container?

July 1

Hvis du ikke har mye plass for voksende planter i hagen din, kan du fortsatt vokse en hage. En beholder hage kan gi en høst av tomater og andre kulinariske herligheter. Tomater i beholdere vokser godt innendørs eller utendørs på verandaen eller dekk. Urter og spiselige blomster som basilikum, nasturtiums og gressløk er gode følgesvenner for beholder tomater. En rekke hurtigvoksende grønnsaker kan også dyrkes sammen med tomater uten å ta opp mye plass.

Plass

En tomatplante kan dyrkes lett i en 6-tommers gryte. Hvis potten er større, kan du plante opptil to planter. Hvis du overfylle planter, de vil ikke ha nok plass til å utvikle en sunn rotsystem og kan lider av mangel på næringsstoffer og vann. Økende færre tomatplanter sikrer planter vokse større og produsere mer frukt.

Planting

Velg tomatplanter som kommer i beholdere eller som har blitt startet innendørs frø. Bruke Potter og andre beholdere som har utmerkede drenering. Større beholdere som er 16-24 inches i diameter vil gi plantene mer plass til å vokse. Bore hull i bunnen av beholderne, hvis nødvendig. Beholderen fylles med rik potting jord eller en soilless voksende medium som inneholder gjødsel. Brønn.

Varianter

Du kan vokse noen form for tomatplante i en beholder. Cherrytomater, dekorativ varianter og større typer som bedre gutt skal alle vokse fint i en beholder. Busk varianter som vokser i et kompakt design er best egnet til beholdere, men tomatplanter som pleier å vokse stort må være satset. Du kan plante hurtigvoksende grønnsaker som reddik og salat rundt tomatplanter å gjøre bruk av plassen. Urter og blomster kan også være gjemt i jorden rundt tomater.

Omsorg

Angi din tomat beholdere i nærheten av et vindu der den kan motta minst seks timer med lys hver dag. Hvis beholderen blir utendørs, legge den i den mest solrike delen av en veranda eller dekk. Gjødsle planter hver tredje uke med standard vegetabilske gjødsel som væske eller gjødsel granulater som kan være spredt langs jord. Jord i beholdere vil tendere til å tørke ut raskere enn jord i en hage, så vann beholder hagen regelmessig.