Hvor mange forskjellige farger kommer tulipaner?

December 19

Hvor mange forskjellige farger kommer tulipaner?

En av de tidligste formene for aksjehandel fant sted i 1500- og 1600-tallet når forhandlere kjøpt og solgt egenveksler som garanterer levering av en bestemt tulip pære. Tulipaner (Tulipa spp.) stammer ikke fra Holland men fra Sentral-Asia, og ble fall i mange velstående familier. Blomst historien ble gjort på 1600-tallet, da en enkelt tulip pære solgt tilsvarende $70,000. Den faktiske transaksjonen involvert 4000 pounds av smør, 12 sauer, åtte griser og mye mer. Du kan fortsatt kjøpe tulip varianter som var tilgjengelig på 1500-tallet. Siden den gangen har oppdrettere utviklet tulipaner i hundrevis av farger og petal former. Med nesten 6000 benevnt sortar finnes det en farge for alle.

Standard farger

Ti farge varianter finnes - hvit, krem, gul, rød, rosa, lilla, fiolett, oransje, laks, grønn og et blandet kategori som inkluderer vermillion, brun, svart, bronse, rødbrun og aprikos. Blue er en ikke farge som tilgjengelig i tulipanløker. Det er pærer som har blå skyggeleggingen eller blå coloring på bunnen av koppen eller perianth. En studie ble gjort av den japanske samfunnet av anlegget Physiologists på tulipaner å finne ut hvorfor mangel på en blå blomst. Studien konkluderte med at nøkkelen til å utvikle en sann blått tulip lå i ferric ioner pære distribuerer til perianth.

Ødelagt tulipaner

10 farger varianter av tulipaner finnes i alle nyanser av rød, hvit, krem og så videre. Tulip sprer av forskyvninger som vokser på den originale pæren. Imidlertid kan en mosaikk virus båret av bladlus angripe tulip pære, som resulterer i en helt annen fargemønster. En rød tulip pære kan blomstre blodrøde for et år eller to, og blomstre en spraglete eller stripete blomst i påfølgende år. Denne typen fargeendring omtales som en brutt tulip pære. Forskyvningene produsert av en ødelagt pære kan inneholde genet som forårsaket misfarging. Det er en sjanse at forskyvningen kan gi en heldekkende farge blomst. På fargekombinasjoner er uendelige når viruset angriper tulip pære.

Flammer og fjær

De ødelagte tulipanløker utviklet seg slik at moderne kultivarer bære effekten av mosaikk viruset uten sykdommen. Det finnes mange forskjellige typer tulipaner som har markeringer lik flammer eller fjær langs kantene på kronbladene. Basisfargen av tulip blomsten er én farge, for eksempel hvitt, flamme eller fjær merking er en kontrastfarge, som fiolett eller rosa.

Stammen og blad farge

Det er tidlig, midt og sen-sesongen varianter av tulipanløker. Høyder varierer fra 4 inches til 30 inches og blomst formasjon varierer fra standard koppen til blomstrer som ligner en dag lily. Visse kultivarer har farget stengler og blader. Løvverk på "Kaufmanniana" tulip varianter kan for eksempel være blågrønne eller en sjokolade brun. Bladverket har også striper, for eksempel "Greigii" tulip varianter.