Hvor mange år kan det ta for et eiketre til å produsere sin første Acorn?

June 22

Hvor mange år kan det ta for et eiketre til å produsere sin første Acorn?

Eik (Quercus) verdsatt som skygge, prøven og gaten trær, og tilbyr også en verdifull kilde til protein hengende fra sin limbs - eikenøtt. Som eiken bor vanligvis 100 år eller mer, tar det litt for treet for å modne til poenget at aksjer denne matkilde jevnlig med verden.

Tidsramme

Avhengig av arten, kan det ta så mange som 20 år for et eiketre til å produsere sin første acorn. Som den modnes, øker treet sine evner, med topp produksjon eikenøtter i eiken mellom 50 og 80 år. Når treet har bodde åtte tiår eller mer, det begynner å lette inn pensjon og reduserer antallet eikenøtter som dukker fra sine lemmer.

Sagtann eik

En arter av eik, den Sagtann eik (Quercus acutissima) er dugelig av skaffer eikenøtter mye tidligere enn sine slektninger. En opprinnelig fra Asia nå en maksimal høyde på 50-70 fot, dette treet ble introdusert i USA i 1962 og fikk oppmerksomhet hovedsakelig på grunn av sin evne til å tilby eikenøtter så tidlig som 5 til 8 års alder - i en barnehage, med 8 til 10 år mer pålitelig flere plantet i landskapet.

Solskinn

Eik trær plantet i nordlige land med kjøligere temperaturer og kortere vekst sesonger krever lenger starte vokse eikenøtter. Beløpet med solskinn en eik mottar kan også påvirke både antall eikenøtter et tre vokser og tiden som kreves for nøtt å først vokser på et tre. Når planting frøplanter, bør de plasseres i et område der en overhead baldakin åpne minst 50 fot bred finnes. Dette vil tillate tilstrekkelig solen å nå unge eiken.

Årlig produksjon

Årlige acorn produksjon av et eiketre varierer betydelig fra år til år. En sesong som bringer en overflod avling vil vanligvis etterfølges av et år når eikenøtter produsert er minimal. Dette er fordi treet har brukt opp alle tilgjengelige nitrogen i nærliggende jorden til å produsere eikenøtt krever minst et år å regenerere og fylle brukt ernæring. Den genetiske sammensetningen av bestemt familien påvirker også hvor ofte - og i hvilken grad - eik treet deler sin eikenøtter.