Hvor lenge vil en pakke med frø siste før trenger å plante?

August 17

Hvor lenge vil en pakke med frø siste før trenger å plante?

Gartnere og bønder har lagret frø for tusenvis av år. De fleste gartnere kjøpe i dag nye frø fra kommersielle seed produsenter hvert år. Men med riktig pleie har frø en holdbarhet av ett til fem år, noe som gjør det mulig å lagre leftover frø fra år til år. Lagre dem i kjøleskapet i en plast. Les mye datoen frøet pakken å bruke eldste frø først. Et annet alternativ er å dele frø med venner brukes hvert år.

Utvalg

Alle frø vil vare i minst ett år fra kjøpet hvis riktig lagret, men noen frø har en mye lengre holdbarhet. Cucurbit frø, som gresskar, agurk og melon, har et hardt skall og siste fire til fem år. Frø for rotgrønnsaker, inkludert neper, rutabagas og reddiker, samt kale, Swiss chard og sikori alle siste rundt fire år. Salat, løk, persille og pastinakk frø har en ett-års holdbarhet.

Temperatur

Frø lagre best når temperaturen er mellom 40 og 50 grader Fahrenheit. Svingninger i temperatur kan føre til sin død, så et Uoppvarmet kjeller eller kjøleskap gir bedre forhold enn en skur eller garasje. Forlate en pakke med frø i solen raskt dreper dem, så ta frøet pakken innendørs så snart du har plantet hagen.

Fuktighet

Spirende frø trenger fuktighet og oksygen, men lagrede frø må tørke forhold. Lagre frø med relativ fuktighet nivåer mellom 8 og 15 prosent. Kjellere i fuktig klima kan ha for mye fuktighet og frø vil råtne. Kjøleskap har vanligvis et passende nivå av fuktighet.

Teste levedyktighet

Teste frø levedyktighet tidlig på våren ved å legge flere frø på et fuktig papirhåndkle. Brett tørkepapir for å dekke frø og dryss med vann og noen ganger at det kan fortsette. Sjekk det i tre til sju dager. Tell hvor mange frø har spirer. Hvis nummeret er lav, kjøpe nye frø.