Hvor lenge Viburnum blomst?

October 19

En våren blomstrende busk, viburnum begynner sin prangende tre ukers visning av hvite blomster midten våren, avhengig av variasjon. Kultivarer varierer fra 5 fot opp til 20 fot høye og brede og varierende anlegget størrelsen tillater viburnum å vokse som individuelle busker i flerårig hagen eller en hekk eller personvern skjermen rundt gården. En lite vedlikehold busk, viburnum trenger bare litt oppmerksomhet til sikre velkommen våren blomstrer fortsette å spire hvert år.

Flower typer

Mens blomst tiden er kort for viburnum, er duften i full blomst verdt ventetiden som blomstene fylle området med deres duft. Viburnums presentere to flower typer: flat blomster klynger, kjent som lacecap som blomstrer langs prangende blader og er lik hortensia blomster, og stor snøball-formet, globelike blomster klynger. Blomst farge varierer fra lys rosa til kremaktig hvit og plante forskjellige varianter i hagen vil utvide den totale våren blomstrende sesongen for et par ekstra uker.

Juni Bloomers

De fleste viburnums blomst fra slutten av April til tidlig mai, men noen juni-blomstrende varianter finnes, gir gartnere mer tid til å nyte disse levende harbingers av våren. Witherod viburnum vokser til 10 fot høy med en 6-fots spredning og spirer kremhvit lacecap blomster i juni. Glatt visne virburnum også blomstrer lacecap blomster i juni og vokser til 8 fot høy og 5 fot lang. Sommer snowflake er en lacecap bloomer som produserer blomster fra juni til September og vokser 10 fot høy og 5 fot lang. Kinesisk snøball er en tidlig vår bloomer, med 8-tommers rund flower klynger, men denne varianten, som vokser til 20 fot, gir ofte et andre blomster show senere i sesongen.

Planting og omsorg

Hardy til US Department of Agriculture hardførhet sonene 4 til 8, plante viburnum i et godt drenert, solfylt område. Plante enten våren eller falle i et hull som dyp og dobbelt så stort som beholderen barnehage. Hvis planting tallrike viburnums, planter plass unge avstand fra hverandre som en moden blir. For dårlig jordsmonn, endre med kompost før planting og Legg et lag av kompost rundt anlegget hver vår. Legge til et ekstra lag mulch for å opprettholde fuktighet og kontrollere ugress. Beskjær for å fjerne blomster når blomster er ferdig og sviske alle døde eller skadet tre regelmessig.

Høsten og vinteren interesse

Det er ikke bare de våren blomstrer som gir interesse viburnum, som høsten blader og fargerike bær gjøre viburnum en tiltalende plante hele året. Som blomster visne på forsommeren, begynner bær å utvikle seg på mange varianter, gir nyanser av gult, rosa, lilla og svart, noen ganger samtidig - i resten av sesongen. Bær gir farge til busk og mat for fugler. Høsten slår bladene til lilla, plomme, Burgund, rødt, gult eller oransje før slippe busk går sovende for vintersesongen.