Hvor lenge varer Gladiolus siste?

November 4

Hvor lenge varer Gladiolus siste?

Mer enn 10.000 benevnt sortar og ca 250 arter i slekten Galidiolus lyse landskap i naturen og i hager med sine lyse farger og pretty mønstre. Gladiolus vokse fra det som vanligvis kalles "pærer", men det er faktisk corms - hovne underjordiske stammer som lager næring for anlegget. Glads, som de vanligvis blir kalt, er både attraktive og kjent for å være langvarig som blomster i en vase.

Lengre varig snittblomster

For en blomst arrangement, kuttet toppene av gladiolus buketter i tidlig morgen eller sen kveld når stilkene er full av vann og temperaturen er kult. Bunnen knoppene produsere første florets. Skjær toppene med skarp saks etter minst tre av bunnen knoppene har åpnet; resten av florets åpnes i et par dager. La minst fire bladene på planten. Fyll en beholder med varmt, fortrinnsvis nonfluoridated vann, trim noen blader som ville falle under vannlinjen, og like før stuper stilkene i varmt vann, klippe på en diagonal, som gjør det lettere for vann til å flytte opp stammen.

La glads sitte i to timer direkte sollys før du ordne dem stående i en vase. Legge til varmt vann og floral konserveringsmiddel i en vase, og igjen trim endene på en diagonal før leve. Endre vann daglig, legge floral konserveringsmiddel og trimming 1 til 2 inches fra bunnen av stilkene. Du burde bli belønnet med blomster i 10 til 14 dager.

Beskytte mot kulde

Gladiolus er stauder som vinter-hardføre i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 6 og 10. De kan ikke overleve jord som fryser dypt. Hvis du bor i et område med hard fryser, grave corms opp når bladene begynner å dø tilbake, om seks til åtte uker etter planter blomstring.

Lengre varig Corms

Gladiolus corms er dekket med overlappende, papery blader kalt skall som danner et punkt øverst. Corms skrumpe og dør hvert år, gi de nye corms med knopper som vil vokse planter de neste vår. Hvis du skille nye corms fra den gamle lagre for vinteren, bunn skal være fast og bør ikke ha mørke flekker eller områder. Skjær stilkene ca 2 inches over de nye corms, og deretter dyppe dem i en soppdreper. Holde corms tørr og lagre dem innendørs; en temperatur på 40 grader Fahrenheit er ideelt.

Lengre blomstrende hage

Når jordsmonnet varmes fra fra midten av April til midten av juni plante corms 3 til 4 ganger så dypt som de er bred- og 4-6 inches hverandre. Gladiolus plantene blomstrer fra 65 til 100 dager etter du plante dem. For å sikre en rekke sommeren blomstrer, plante i corms hvert 10 til 14 dager.