Hvor lenge varer en Alpine Currant siste?

September 19

Hvor lenge varer en Alpine Currant siste?

Som alle planter avhenger levetiden til en alpine rips (Ribes alpinum) mest på sin voksende forhold og omsorg. Hvis du bor i et område med kalde vintre og moderat somre, men kan busk leve mange år. Det er innfødt til nordlige Europa og Russland kan trives i værharde.

Typisk levetid

Alpine rips krever ikke mye omsorg. Plantet i riktig forhold, kan det forventes å leve ca 30 år. Alpine rips er ideell for kaldt, vind klima og områder med alkalisk jord. Hardy i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 2 til 7, busk vokser best når det mottar fuktighet men tåler tørke forhold når det er opprettet. Alpine rips vil vokse i full sol til delvis skygge.

Positive karakteristikker

Hardfør busk er en velsignelse for Nord Gartner fordi den vokser kraftig til tross for ekstreme værforhold. Bladene lobed gule høsten og barken rik-brun noen ganger skreller. Hvis du har mistet busker i fortiden til hjort beite, kan du prøve alpine currant, som hjort-resistente. En kvinnelig alpint rips produserer uspiselige, små bær, men mest alpine rips selges kommersielt er mannlige kloner. Busk har en avrundet form og vokser 3 til 6 fot høy og bred.

Potensielle problemer

Alpine rips er en robust plante, men ikke i fuktig, varmt klima. I slike omstendigheter er busk utsatt for anthracnose og leaf spot, noe som kan redusere dens levetid. Alpine rips tåler de fleste jord typer men er liggende å råtne i våt jord. En kvinnelig plante havner noen ganger furu blemme rust. På grunn av at faktor, har noen USA forbudt salg og planting av alpine rips.

Bruker

Moderat raske veksten kombinert med dens lang levetid og enkel omsorg gjør Alpin rips egnet til å bruke som et fundament anlegg. Det kan også være beskjæres i et pent klippet hekk. Busk har liten løvverk og greinene som vokser lav til bakken. Blomstene er ubetydelige og kan beskjæres nesten hele året.