Hvor lenge varer basilikum siste?

September 7

Hvor lenge varer basilikum siste?

Basilikum er en varm-sesongen urt med ingen frost toleranse. Det finnes varianter som stauder, men de varer ikke mer enn et par sesonger. Som de fleste vestlige gartnere er kjent med er italiensk og sweet basilikum, som er både ettårige. Basilikum brukes fersk, men kan du tørke det for å bevare det, selv om mye av smaken går tapt. Basilikum kan være dyrket innendørs eller ut så lenge det er rikelig med sol og varme.

Beskrivelse

Basilikum er en urt preget av en lys lakris, fedd eller krydret smak og friskt gress lukt. Det er en urt som vanligvis brukes av mange nasjonaliteter, og det er mer enn 50 arter registrert. Det er søt, sitron, lilla-leaved og kanel basilikum, blant andre. Basilikum er vanligvis en stor-leaved plante, som også brukes for olje. Vanligvis kan basilikum er en urteaktig kompakt urt, men vokse opp til 2 fot høye og bli litt woody. Når den unge, alle deler av urt er spiselig, men bladene er betraktet som den mest flavorful.

Tidslinje for planter

Basilikum blir woody som det blir eldre, og produksjonen av fine store blader vil treg mot slutten av sitt liv. Anlegget vil også blomst mye mer, og klemt ender vil gi mindre vekst, men tykkere stammer. De fleste basilikum er og vil bukke på hjemmesiden hage med mindre bringes innendørs på en solrik, varm plassering. Selv da vil det sakte begynne å dø tilbake før er det ingen nye blader. Anlegget kan ikke utføre fotosyntese uten blader, og den vil dø.

Dyrking

Basilikum starter lett fra frø som bør bli sådd innendørs fire til seks uker før de siste frost. Når alle trusselen av kaldt vær sendes, plante seedlings full-Søn beliggenhet i hagen. Ideelle temperaturer for basilikum er minst 75 grader F. klype eller sviske tilbake basilikum hver måned for de beste leafing og kompakt vekst. Knip av blomster som de oppstår eller anlegget vil gå til frø. I varmt klima, planter kan dyrkes fra om April eller mai til sent faller. Ørkenområder er vekstsesongen begrenset til perioden sen våren eller tidlig sommer fram til sommeren.

Bevare basilikum

Pesto, klassisk hvitløk urtesaus, er en utmerket måte å bevare basis. Det fryser godt og kan vare i kjøleskapet i flere uker. Fersk kuttet basilikum bør behandles som snittblomster. Plass stilkene i akkurat nok vann til å dekke dem og endrer vann daglig. Basilikum vil sverte hvis lagret for lenge i kjøleskapet, men vil vare opptil to uker på disken i vann. Basilikum kan også lagdelt og frosset eller pureed og satt i ice cube skuffer.