Hvor lenge snittblomster Iris sist?

February 19

Iris er en botanisk som inneholder mer enn 250 individuelle arter av planter verdifulle for deres prangende blomster. Iriser gjør vakre snittblomster, enten alene eller som del av en større floral arrangement. Dessverre iriser har en overveldende vasen og varer bare tre til seks dager i gjennomsnitt. Heldigvis kan lated bekymre bidra til å forlenge levetiden til din kutt iriser og holde dem ser sitt beste så lenge som mulig.

Iris snittblomster

Iris i hagen din kan bli kuttet og bringes innendørs legge en fargeklatt våren til innendørs hjem landskapet. Fordi kuttet iriser har slik en kort vasen, er den beste måten å gjøre mest av blomster å klippe dem og bringe dem i før deres blooms har åpnet. Begynne å se din iriser tidlig om våren og holde et øye på deres utvikling; vent å kutte iriser til blomstene har dannet og begynner å farge. For best resultat, bruk skjerpet og steriliseres beskjæringssakser å kutte iriser i 45-graders vinkel.

Hjemmelaget Floral konserveringsmiddel

Floral konserveringsmiddel bidrar til å forlenge levetiden til din kutt iriser ved å gi dem mye nødvendig næringsstoffer og hemme veksten av mikroorganismer. Selv kommersielle blomst mat pakker kan brukes, kan du gjøre en hjemmelaget floral konserveringsmiddel med en håndfull av elementer som du sannsynligvis allerede har liggende rundt huset. Kombiner en 12 oz. kan av regulære, ikke kosthold, sitron-lime soda, 1 ss. hvitt sukker og 1 tsp. bleke med 2 pints av våren eller renset vann.

Cut Blomster pleie

Kutt iriser ser spesielt deilig i klart glass vaser. For best resultat, vask din vase i varmt vann og antibakteriell såpe å fjerne eventuelle skadelige bakterier. Hell det hjemmelagde floral Konserveringsmiddelet i din vase. Hold kutt endene av iriser under kjølig vann og kutt 1 tomme av deres stammer. Raskt fjerne noen blader som faller under vannlinjen tidligere ordne din kutt iriser i forberedt vasen. Trim en annen tomme av iris stilkene og erstatte floral konserveringsmiddel på den tredje dagen å hindre den fra å bli skyet eller stillestående.

Hvor å holde kuttet iriser

Utsette kutte iris blomster til varme og direkte sollys vil føre dem til å visne mye raskere enn normalt. For å holde din kutt iriser ser sitt beste for så lenge som mulig, holde dem på et kjølig sted som mottar bare indirekte eller filtrert sollys. Plasseringen du velger bør være minst seks fot vekk fra ekstreme temperaturer, som ovner, klimaanlegg eller Kladd.