Hvor lenge ovn filtre sist?

July 2

Hvor lenge ovn filtre sist?

Ovn filter beskytter ovnen fra støv og holder den i effektiv drift. En skitne filteret reduserer luftstrømmen til ovnen din og legger til oppvarming regningen kan forårsake ovnen til overoppheting og stoppe. Fordi mange filtre koster mindre enn $15, er endre ovn filter, når den blir skitten, en billig måte å vedlikeholde din ovn. Hvor ofte du vil endre det varierer.

Frekvens

Faktorer som påvirker hvor ofte du trenger å endre ovn filter er antall personer som bor i huset, hvor mange røykere og om du har kjæledyr. Hvis du har pollen rentebærende trær og planter i området, skitne kanalen arbeidet, eller bygging eller sliping prosjekter i huset, vil filteret trenger hyppigere endre. Kontroller filteret hver måned og endre den ved behov. Filteret må endres hver måned, eller det kunne gå 90 dager før den må byttes. De fleste huseiere vil endre deres tre eller fire ganger i året.

Testing

Du kan fortelle når filteret må endre ved å ta den ut av kanalen arbeidet og holde det til sollys. Hvis du enkelt kan se lyset skinner gjennom filteret, trenger den ikke å endres. Hvis ikke, må du sette et nytt filter. Det finnes flere typer å velge mellom.

Typer

Filtre spenner fra billig, engangs glassfiber filtre som kan fjerne bare store støvpartikler til HEPA air filter som kan fjerne mer enn 97 prosent av allergener i de fleste hjem. Glassfiber filtre koste så lite som $1 hver i 2011. Vaskbare filtre som består av en flat metall eller plast pute kan siste tre til fem år, og bør rengjøres hver måned. Pleated polyester filtre kommer i en rekke effektivitet og kunne ha en permanent elektrostatisk belastning som tiltrekker små partikler. Disse filtrene vanligvis siste tre måneder. Du kan kjøpe vaskbare filtre for så lite som $15 og pleated polyester filtre for rundt $5. Mekanisk luftfiltre kan fjerne treet pollen er også tilgjengelig, men de krever spesiell installasjon fordi de ikke passer inn i standard filter holdere. De koster $30 til $40 og siste ett til to år. Elektronisk filtre koste så mye som $500, men de kan fjerne partikler så små som røyk. Elektronisk filtre er gjenbrukbare og må rengjøres hver måned.

Velge

Billig glassfiber filtre fjerner dyrehår og store deler av støv, men mindre partikler passerer gjennom dem.. De beskytter din ovn, men de fjerner ikke allergener. Allergenet filtre kan forårsake problemer med noen ovn luftkanal-systemer og skade din ovn. De må byttes oftere fordi de tette raskere. Forskning av Canada bolig og boliglån Corporation fant at ovn filteret har bare en moderat effekt på mengden pustende partikler noen i huset er utsatt for, og ovn fan filtre er hvis du løpe viften hele tiden.