Hvor lenge mangotrær fra Seedlings bære frukt?

August 21

Hvor lenge mangotrær fra Seedlings bære frukt?

Mangotrær (Mangifera indica) kan belønne deg med søt, tropiske frukter i bare noen få år etter planting av frøplanter. Men for å se mange års frukter på treet, riktig må være til stede og sykdommer må holdes i sjakk. For å starte din egen mango fra et frø, du trenger å plante frø riktig type og bor i et varmt område som US Department of Agriculture plante hardførhet soner 10b gjennom 11, hvor mango vokser best.

Fruktbærende klima

Klimaet er viktig for blomstrende og frukt. Tørt, varmt vær er ideell for å få mangotrær å bære frukt. Når blomstene vises på treet, kan temperaturer under 40 grader Fahrenheit føre blomster eller unge frukt å falle av. Temperaturer under 30 grader kan drepe en ung mango treet, men modne trær kan dø under 25 grader. Den beste tiden for regnet å oppstå for et mangotre er om sommeren med åtte måneder av tørt vær etter at der frukten kan sette og vokse med mindre risiko for å utvikle en soppinfeksjon.

Frø typer

Hvis vokser mangoer fra frø, gjør frø type en forskjell. Mango med polyembryonic frø, som "Florigon," "Saigon" og "Nam Doc Mai," kan dyrkes med hell fra frø, men monoembryonic frø, som de fra "Keitt," "Følelse" og "Valencia stolthet," er best dyrkes bare å produsere rootstock fordi frukten ikke kommer sant foreldrene fra frø. For å vokse slike monoembryonic mango, bør du i stedet pode dem.

Første bærer

Når du plante polyembryonic frø, må du vente opp til fire uker for dem å spire i subtropiske klima, men tropiske forhold tillate frø spiring i to uker eller mindre. Etter spirende, kan du forvente første mango innhøsting i de neste tre til seks år. Mangotrær vokst fra planter kan ta opp til 15 år før de produserer en full avling. Hvis du brukte seedlings som rootstock og podet en variasjon til det i andre vekstsesongen, kan du vente tre til fem år før høsting første beskjære. Når blomstene har satt frukt, kan det ta 100-150 dager før frukt er klart for plukking.

Alternativ betydning

De første 10 årene av frukt lageret, vil du sannsynligvis få en avling av mango hvert år fra treet, men etter 10 år, treet vil sannsynligvis hoppe år og Bjørn annethvert år bare. For å forhindre eldre mangotrær alternativ betydning, kan du beskjære dem hvert år i vinter eller tidlig på våren å oppmuntre treet til å produsere nye vekst, som vil bære blomster og frukt det året. En annen beskjæring metoden å forhindre alternativ betydning er å tynne ut blomster i år treet produserer et høyere antall blomstrer enn vanlig.

Tre år

Mangotrær live og produsere frukt i mange år, og med god vekstforhold og uten kulde som vil drepe treet, mango kan bære frukt i tiår eller lenger. Ifølge California sjeldne frukt dyrkere Inc. er det mangotrær rapportert å være bærer frukt som er eldre enn 300 år.