Hvor lenge kan blomsterfrø holdes før du plante dem?

August 1

Hvor lenge kan blomsterfrø holdes før du plante dem?

Flere frø er ofte inkludert i en pakke enn du kan bruke, for ikke å nevne alle frøene blomster selv gjør - tenker på alle frøene i en valmue seedpod - på slutten av sesongen. Mens frø distributører vil du kjøpe friskt, nytt frø hver sesong, sannheten er som frø holde en stund, noen ganger mye lenger enn et år, under de riktig lagringsforholdene. Ifølge Oregon State University forlengelsen, ettårige er levedyktig i ett til tre år og stauder er vanligvis bra for to til fire år.

Tørking frø

Frøene skal være tørr hvis de skal lagre godt. Ifølge Colorado State University forlengelsen, kan frø lagres ved romtemperatur i tørre klima for opp til ett år. De som bor i Rocky Mountain vest og sørvest vil ha noen suksess med frø lagret på denne måten, men de fleste alle andre vil ha tørr og lagre frøene. Med riktig behandling og lagring hevder forlengelsen at levedyktighet kan forlenges i opptil 10 år. Dens eksperter anbefaler tørking frø utendørs i varm skyggen i seks timer før lagring.

Lagre frø

Frø må være lagret et sted kult i en vanntett beholder, for eksempel en krukke med lokk. Sett litt ris eller pulverisert melk i bunnen av glasset og plasser frø i en merkede konvolutt eller pakken som de ble pakket i glasset. Forsegle glasset og putte den i kjøleskapet eller i kjelleren til våren eller til tid kommer når du er klar til å plante dem.

Levedyktighet Test

Barbara Barger av "Gloucester Times" anbefaler at som seed savers teste levedyktighet av frøene før planting dem. Velg om 10 frø av hver type du vil plante, og plasser dem på et papirhåndkle. Wet papirhåndkle, rulle det opp og forsegle den i en plastpose og plasser det i vegetabilske skuffen. Sjekk det hver par dager og remoisten håndkle om nødvendig. Tell hvor mange frø spiret. Hvis du har åtte sprouted frø av 10, det er en 80 prosent spiring hastighet og du bør få en god avkastning, ifølge Barger.

Frø kvalitet

Travis Saling, som hager vest for Cascade Mountains, tilbyr en interessant ta på frø kvalitet. Saling anbefaler at gartnere skaffe frøene gjennom en av de mange kvalitet frø feil eller fra dyrkere de kjenner og stoler. Ofte snappe gartnere et par pakker av frø dagligvarebutikk eller jernvarehandel uten en tanke at hele tiden disse frøene har vært på sokkel de har vært lagret feil og kan allerede være døde. Frø må lagres på 50 grader Fahrenheit ved 50 prosent relativ fuktighet, ifølge Oregon State University forlengelsen, og din gjennomsnittlige jernvarehandel er mye varmere og sannsynligvis mye mer fuktig enn. Dette er en annen grunn din egen frø og å støtte growers som stolte av kvaliteten på frø.