Hvor lenge holder røde LaSoda poteter?

March 11

Hvor lenge holder røde LaSoda poteter?

Den røde LaSoda poteten (solanum tuberosum) har en historie tilbake til 1952, da Louisiana landbruket eksperiment stasjonen først utgitt tuber. En middels vintreet og lavendel blomster karakterisere den røde LaSoda, samt en stor rotsystem.

Egenskaper

Den røde LaSoda faller i kategorien årlige og biennalen vegetabilske plante, og er preget av spredning, middels blader, røde blomster og en høy toleranse for miljøgifter og skråningen av terreng.

Skadedyr ledelse

Den røde Lasoda befinner seg målet for mange skadedyr, som bladlus, larvene og loppe biller, samt plante-baserte sykdommer som stilk råte og Phytophthora. Beskyttelse og kontroll tiltak omfatter fjerning av berørte planter, bruk av sterilisert vann å dempe innføring av vann-sykdommer og planting av visse ugress som kveler insekt invasjon.

Oppbevaring og holdbarhet

Som de fleste poteter, skal det røde LaSoda lagres i et mørkt, godt ventilert område på rundt 45-50 grader (lagring grønnsaker med høy stivelse innholdet, for eksempel poteter, i et miljø kaldere enn 40 grader ber konvertering av stivelse til sukker). Rød LaSodas lagret i kommersielle, klima-kontrollerte varehus har en holdbarhet på seks måneder. Imidlertid krymper holdbarhet betydelig til tre til fire uker når lagret i hjemmet.