Hvor lenge er en brannslukker bra For?

August 3

Brannslukkingsapparater er betryggende å ha rundt. Men husk at effektiviteten er begrenset av deres samlede størrelse og hvor mye undertrykkelse materialet de inneholder. Også har de ikke en ubegrenset holdbarhet. De må kontrolleres regelmessig for å sikre at de belastes riktig.

Identifikasjon

De fleste brannslukkere utstyrt med en enkel måler som viser om det belastes fortsatt er riktig. De uten en målestokk skal vedlikeholdes og har et merke festet til dem årlig, indikerer at de har blitt belastet og testet av en brann beskyttelse selskap.

Vedlikehold

For å få maksimal livet fra din apparat, opprettholde det riktig. Kontroller at dysen er klart av rusk, slangen ikke slitt eller sprakk, sylinderen er rust. En gjeldende hydrostatisk testdato burde være stemplet på sylinderen å sertifisere sin strukturelle integritet.

Bruk

Brannslukkingsapparater inneholder en begrenset mengde undertrykkelse materiale egnet å slukke bare små, inneholdt branner. Liten brannslukkere, ment for hjemmebruk er vanligvis ikke oppladbare og er ment for en bare bruker.

Typer

Det er mange forskjellige klasser av brannslukningsapparat tilgjengelig, basert på natur hva som brenner. De fleste inneholder en pulverapparat pulver som må ristes regelmessig for å hindre at materialet settling. Andre inneholde trykksatt vann som bare krever sylinderen settes under trykk for å fungere.

Advarsler

Når de bestemmer seg et brannslukningsapparat, må de du har styrke til å bruke det, siden noen kan være tung og uhåndterlig. Derfor kort operasjonen livet, bruke et brannslukningsapparat bare når det er trygt å gjøre dette, og bare når du har en rømningsvei som ikke er blokkert av brann.