Hvor lenge Dianthus tar til blomst fra frø?

February 2

Hvor lenge Dianthus tar til blomst fra frø?

Av anslagsvis 300 arter i slekten Dianthus (Dianthus spp.), bare en håndfull dyrkes i hjemmesiden hage. Gå gjennom ulike kallenavn, som carnation (Dianthus caryophyllus), sweet William (Dianthus sykdom) og rosa (Dianthus plumarius). Dianthus varianter kan være årlig, biennalen eller en flerårig hardfør i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 9. Timing en plante fra planting å blomstre ikke en eksakt vitenskap, men hvis voksende teknikker er fulgt, planter bør blomstre innenfor den angitte tidsrammen.

Spiring Timing

Hvis målet er å ha Dianthus blomster i det første året av planting av frø, så dem på senvinteren eller tidlig på våren, innendørs. Seks å åtte ukens før de siste frost gir et godt forsprang på frø. Du kan plante dem ute før de siste frost fordi Dianthus artene tåler kulde. Flerårig arter spire innen tre uker og ettårige skulle dukke fra jord innen 10 dager. Så snart en bryter jord, hvis voksende innendørs, plass voksende beholderen i en sørvendt vindu som får sollys.

Timing Bloom

Vanligvis dyrket Dianthus arten blomstrer det første året fra frø. Noen som sweet William, vil bare gjøre det hvis gitt et forsprang ved å så frø innendørs vinterstid. Forvent sweet William å blomstre om våren og sommeren og nelliker å blomstre våren hvis frø sådd innendørs i slutten av vinteren. Vanligvis tiden fra såing til blomst varierer avhengig av art, men forventer første blomster tre til fire måneder etter du plante frø. Vær oppmerksom på at bare valgt kultivarer av Dianthus plumarius, som "Sødme" (Dianthus plumarius "Sødme") vil blomstre det første året fra frø. Sår frø i februar, og du har søte lukter blomster av mai.

Når å transplantere

Vent til de Dianthus, eviggrønne sitt fjerde sett med blader å transplantere dem i individuelle potter. Hvis du er transplanting en flat, bruk 2,5-tommers potter med avrenningshull. Hvis du spirer i potter, er det ikke nødvendig å transplantere igjen før du setter seedlings i hagen.

Plante utenfor

Selv om sweet William gjør fine i delvis skygge, krever mest torvtak Dianthus minst seks timer med full sol hver dag. Kontroller at jorda drenerer godt i planting området. Hvis vann tendens til dammen etter kraftig regn, legge til en 3-tommers lag kompost i jord, og bruker en hakke til å blande det inn i toppen 6 inches jord. Ikke bare vil kompost hjelpe jord renne bedre, den likeledes adderinger næringsstoffer som den voksende Dianthus krever for å trives. Plante Dianthus seedlings 6 til 8 inches hverandre.