Hvor langt skal plante Leyland Cypress fra en oppkjørselen?

December 8

Hvor langt skal plante Leyland Cypress fra en oppkjørselen?

Leyland cypress (x Cypressocyparis leylandii eller x Cuprocyparis leylandii), hardfør i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 6 til 10, er en hardfør eviggrønt tre med en pyramideformet til kolonne form. Det er raskt voksende, lett å omsorg for og populært for fôr innkjørsler og baner. Planter kan lett bli 60 til 70 fot, men kan beskjæres for å være mindre. For oppkjørselen landskapsarbeid, bestemme avstanden mellom sypresser og oppkjørselen etter spredning (bredde) av treet.

Cypress avstand

Leyland cypress har en moden spredning av 10 til 15 fot. Dette betyr at relasjonslinjen drypp - den imaginære sirkelformede omkretsen av sine eldre krone - vil også ha en diameter så bredt som 15 fot. Når plante unge cypress å grensen en innkjørsel, Tillat minst 7-1/2 fot mellom treet og kanten av oppkjørselen til treets modne spredning og rot kjøre. Avhengig av bredden på oppkjørselen er det fornuftig å gi enda mer plass, å gi plass for bilen dører, fotgjengere passerer, etc.

Sypresser og innkjørsler

Bruke Leyland cypress til grensen en innkjørsel har mange fordeler. Cypress røttene filtrere avrenning vann fra hard asfalt eller betongen, begrense mengden av avrenning som går til lokale storm tapper. De store evergreens fungere som windbreaks og snø bryter i kaldere deler av landet, beskytte biler og nærliggende bygninger. De også gi dekning for fugler, insekter og små pattedyr. Hvis området rett ved innkjørselen er litt skrå, tilbyr en rekke Leland cypress også erosjonssikring.

Leyland kultur

Trær plantet i nærheten av innkjørsler og andre høy trafikk, hard overflate steder kan oppleve betydelige miljøstress fra forurensning og vibrasjon. God kultur minimerer at stress. Cypress tilpasses en rekke grunnforhold, men trives best i full sol og godt drenert jord. Mulch under trærne for å kontrollere ugress som konkurrere for fuktighet og næring, men tillater ikke mulch berøre stammene, som dette fremmer spredning av fungal sykdommer. Beskjær for å opprettholde ønsket form og høyde, men unngå beskjæring under de hotteste delene av sommeren som dette plasserer ytterligere belastning på planter.

Cypress variasjon

Leyland cypress har gitt opphav til mange dyrket varianter, spesielt med gylne eller golden-grønne blader, noen som kan fungere godt når grensen innkjørsler. En, kompakt "Robinson's Gold" (x Cupressocyparis leylandii eller x Cuprocyparis leylandii "Robinson's Gold"), har varierende sjatteringer av golden løv på en litt konisk treet. Treet vokser til 25 feet lang 10 fot bred i 20 år. For å plante av en innkjørsel, Tillat minst 5 fot eller mer mellom stammen og oppkjørselen kant.