Hvor lang tid tar en Lacebark Elm bli vurdert eldre?

March 24

Hvor lang tid tar en Lacebark Elm bli vurdert eldre?

Lacebark Alm (Ulmus parvifolia) er også kjent som kinesisk elm. Hardy i US Department of Agriculture sonene 4 eller 5 til 9, høy skyggen trærne er innfødt til Kina, Korea og Japan. Forfallsdato nå på elms 40-50 fot høy. Dr. Michael Dirr, Professor Emeritus ved University of Georgia, klassifiserer lacebark elm vekst som "medium raskt," omtrent 18 inches per år. På den hastigheten, vil det ta minst 27 år å modne.

Beskrivelse

Idet de modne, utvikle lacebarks en spre avrundet krone som kan være 25 til 40 fot bred. Eldre eksemplarer har "blonder barken" som gir opphav til vanlig navn. Eksfolierende i flekker, ytre barken faller bort å vise kombinasjoner av grå, brun, grønn og oransje bark under. De mørke grønne bladene, som gule høsten, er serrate eller tenner, med fremtredende årer. Bladverket masker ubetydelig rød-farget grønne blomster som vises i sensommeren. Disse følges av samaras eller bevingede frø bærer det ned i høst.

Kultur

Dr. Dirr bemerker at vekst og modning lacebark elms er avhengig av fuktighet i jorda og fruktbarhet. For optimal vekst, skal barnehage prøven plantes i full sol i godt drenert jord som mottar konsekvent fuktighet. Unge bør være mulched for å bevare det fuktigheten. Mulch skal ikke tillates å berøre bagasjerommet, som fuktighet kombinert med mikroorganismer fra mulch kan fremme sykdom. Nederlandsk elm sykdom, et alvorlig problem for andre elm arter, ikke problemer med de fleste lacebark elms.

Varianter

Oppdrettere har produsert en rekke lacebark valg, hvorav noen er preget av en spesielt rask hastighet av vekst. En av dem, "Hallelujah" (Ulmus parvifolia "Hallelujah") er også kjent for sin utmerkede bark. "Ohio" (Ulmus parvifolia "Ohio") har en løsere vane enn arter og når en eldre høyde på 40 fot høye i ca 27 år. En annen variant, "Burgund" (Ulmus parvifolia "Burgund") er beskrevet av Dr. Dirr "ekstremt rask vekst," betyr at treet vokser minst 25 inches per år. Bladverket er forskjellig fra arter ved å slå røde høsten.

Bruker

Med rask vekst, vakre bark, sykdomsresistens og toleranse for forurensning og mindre enn perfekt jord er lacebark elm en utmerket gaten treet. Der det er nok plass til å betjene sin spre vane, fungerer det også som en god prøven skygge treet. Den eneste ulempen til lacebark elm er at det lykkes så godt at det anses invasiv i noen regioner i USA. Før planting, sjekk med en lokal samarbeidsvillig forlengelse agent for informasjon om treets status i et bestemt område.