Hvor lang tid tar det for en oliven-tre å produsere frukt?

September 30

Hvor lang tid tar det for en oliven-tre å produsere frukt?

Vokst i århundrer omkring middelhavsområdet, gi oliventrær (Olea europaea) mat, olje og tre. Oliven nevnt mange ganger i Bibelen, og var en viktig avling. Mange varianter finnes, produsere ulike typer frukt størrelser, smaker og former og forskjellige smaker av olivenolje. Oliventrær må nå fem år gammel for første fruiting, men variant finnes avhengig av sorten, omsorg gitt treet og om treet kommer fra frø eller stiklinger.

Klassisk oliventrær

Når dyrket i tradisjonell åpen-grove veien, oliven begynner bære frukt i treets femte år og har full frukt produksjon i syv til åtte år etter planting. Sakte voksende trær ta 65 til 80 år stabile avlinger. Produksjon deretter begynner å redusere gradvis for resten av livet til treet. Trærne kan produsere frukt i hundrevis av år. Tradisjonelt er olivenlunder overlevert fra far til sønn. En gamle treet på den franske rivieraen er anslått til ca 2200 år gammel. Oliven er hardføre i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 10.

Oliven varianter

Farten langs ved å velge riktig sorten. Olea europaea "Red elefanter" ikke bare kan begynne å produsere frukt i sitt andre år, men det også Bjørn produktivt og er en relativt tidlig ripener. "Koroneiki" og "Arbequina" begynne fruiting tidlig, omtrent tre år gammel, sammenlignet med andre varianter som ta fem til 12 år peiling. "Koroneiki" er den primære vokst i Hellas for oljeproduksjon. "Arbequina" brukes vanligvis med nyere jordbruksmetoder for høy tetthet planting for oliven frukthager. Alle tre kultivarer er hardfør USDA soner 8 til 10.

Effekter av beskjæring

Selv om det er spennende å se oliven dannet på unge treet, Vær oppmerksom på at for å få rikelig avlinger i fremtiden, årlig beskjæring er nødvendig. Det hjelper også unngå problemet med alternative peiling, hvor trær bære tungt ett år og lett neste år. Kuttet unge treet når det er ca 3 fot høye slik at det inneholder bare tre til fem stillaset grener. Tid pruning mellom fall harvest og våren blomstrende. Se etter frukt på fjorårets tre hvor bladene kobler seg til avslaget. Frukt er aldri produsert to ganger på samme sted.

Kulturelle forhold

Oppgitte peiling ganger anta at oliven har blitt skikkelig stelt. Hvis unge mangler vann, bærer tid er redusert, eller trær kan ikke frukt i det hele tatt. Oliventrær i beholdere er spesielt utsatt til uttørking. De foretrekker fuktig, men ikke våt jord. Selv om oliven er tørke-tolerante og tåler utvidet tørke når etablert, må trær bli beholdt vannet for rikelig frukt produksjon. Lagre beholder trær overwintered innendørs i temperaturer mellom 40-50 grader Fahrenheit. Hvis du ønsker å blomstre, trenger de minst to måneder med temperaturer under 50 F. Hvis trærne ikke er bærer frukt på forventet tidspunkt, sikre det er en pollinator i nærheten av en cultivar forskjellig fra det du har. Oliven må deling å bære frukt.