Hvor lang tid tar det for en Helianthus Annuus å vokse?

June 10

Hvor lang tid tar det for en Helianthus Annuus å vokse?

Helianthus annuus, kjent som solsikker, er raske å modne, og de tre månedene de krever lett passer de fleste vekst sesonger. Kombinert med sine høye, prangende blomster og velsmakende spiselige frø, er det ingen overraskelse de er populære hage ettårige.

Stadier

Solsikkefrø spire i ca en uke og en halv. En måned senere, en blomst hode vises, og en måned senere, blomster blomstre. Blomstene varer i ca en uke. En måned etter at duk, frøene er moden og klar for innhøsting.

Varianter

Varianter av Helianthus annuus krever ulike mengder tid å nå modenhet. I de fleste varianter modnes frøene i 70-110 dager.

Klima

Antall dager kreves for frø å modne, avhenger av det voksende klimaet, samt en rekke solsikke. Solsikker dyrket i sørstatene kan modne så mange som 10 til 15 dager tidligere enn den samme varianten vokst i Nord USA eller i Canada.

Tegn på modenhet

Når planter er moden, henge hodet ned mot bakken, vippe den nå-gule bak på blomst hodet oppover. De fargerike kronbladene rundt kanten av blomst hodet visner og visne, som gjør kronbladene på lille blomstene på sentrale disken. I midten av blomsten disken vises frøene full og tunge. De er klar for innhøsting.