Hvor lang tid det tar hortensia å endre farge?

July 11

Hvor lang tid det tar hortensia å endre farge?

Hortensia er kjent for sin prangende hvit, blå eller rosa blomster. Imidlertid må anskaffe de rosa og blå levende farget blomster, som hortensia er plantet i ha riktig pH-nivå. En pH-nivået under 5.5 vil produsere blå hortensia blomster selv et pH nivå av 5,8 eller over vil gi rosa hortensia blomster.

Testing jord

For å oppnå fargen på hortensia blomster som du vil, er det viktig å første test surheten i jorda. Dette kan gjøres ved å ta en jordprøve til ditt lokale landbruk forlengelse kontor. De kan fullføre testen slik at du vet hva pH-nivået i jord. Dette vil avgjøre hva kjemikalier må legges til jord for den nødvendige surheten.

Endre fargen på blomster

Hvis du vil endre fargen på din hortensia blomster, må endre surheten i jorda. Hvis du foretrekker blå hortensia blomster, må du legge til aluminium sulfat jord. Hvis du heller vil ha rosa hortensia blomster, kan du legge kalk til jord. Disse behandlingene bør gjøres tidlig på våren, lenge før blomster vises i midten av sommeren.

Jord behandlinger

For å øke surheten i jorda, kan du legge til 3 ss av svovel hver kvadrat foten av planting område for din hortensia. For å gjøre jorda mer Basisk, legge til samme mengde kalk planting området. Husk å spade bakken minst 6 til 10 inches dyp og innen 4 fot rundt anlegget. Dette hjelper bland i svovel eller lime slik at pH-nivået er nødvendig for fargen på blomster du foretrekker. Du kan også prøve å legge svovel og lime på den andre siden av anlegget for å oppnå en hortensia busk som har både rosa og blå blomster.

Hvor lang tid det tar

Hvis riktig pH-nivå i jord er oppnådd tidlig nok, kan du se de nye blomstrer i fargen du velger samme år. Hvis jord behandlinger ikke er fullført før like før hortensia blomster, kan det imidlertid være året før du ser en endring i fargen. Hvis dette er tilfelle, er det lurt å gjøre en andre jord test med utvalg, før neste blomstrende sesongen å sikre pH-verdier er fortsatt er riktig.

Ting å vurdere

Rekke hortensia påvirke fargen på blomster. Hvis du har plantet Homigo sorten, kan fargene av blomster endres, uansett surheten i jorda. Denne varianten har unge blomstrer i rosa eller blå som senere forvandles grønn og deretter mørk rødt som anlegget modnes.