Hvor kommer eiketrær fra?

February 24

Hvor kommer eiketrær fra?

Fra Acorn skal eik treet

Eikenøtter er frukten, eller mutter, på eiketrær. Eiketrær er innfødt til den nordlige halvkulen. En eikenøtt vanligvis inneholder ett frø og vil forfalle i seks måneder til to år. Eikenøtter slippe fra trær på sensommeren og tidlig høst. Eiketrær må produsere mange nøtter fordi de fleste av eikenøtter blir spist av insekter, fugler og dyr før de har tid til å vokse.

Vekst

Mest eik planter vil vokse til små trær ved hastighet på ca 1 til 2 fot hvert år. Trær kan vokse opp 100 fot, men noen kan nå så høyt som 150 fot eller mer. Trær kan leve i 200 år, men en har registrert mer enn 1500 år gammel - syv søstre eiken i Mandeville, Louisiana.

Produksjon av eikenøtter

Eiketrær produseres eikenøtter når de er 20 år gammel, men noen ganger trær vil vente til de er 50 år før produksjonen av frø. Når treet er 70 til 80 år vil det produsere tusenvis av eikenøtter. Når et tre er omkring 100 år gammel, den bremser ned produksjonen og gjennomsnitt ca 2200 eikenøtter hvert år, ifølge Arcytech.org

Typer av eiketrær

Det er rundt 400 arter av eiketrær. Vanlige typer eiketrær inkluderer live oak, Sagtann, pin oak, red oak, hvit eik, bur eik, overcup eik, scarlet eik og vann eik.

Interessante fakta

En moden eiketre trekker inntil 50 eller mer gallon av vann per dag gjennom sine røtter. Noen av vannet fordamper fra blader, en prosess som kalles transpirasjon.Eikenøtter var viktige indianerne; eikenøtter var bakken til et måltid, og var en del av sitt ordinære kosthold. En familie kan spise 500 pounds av eikenøtter eller mer i året.