Hvor høyt vokser svart bambus?

September 21

Hvor høyt vokser svart bambus?

Selv om svart bambus er nært knyttet til din bakgård bluegrass i stedet for en ruvende elm, de kan vokse høyere enn en skygge treet og vanligvis har karakteristiske svart culms, eller hul stammer. Høyden bestemmes gjennom voksende forhold samt genetikk, men deres prangende culms er iøynefallende på en høyde. Ikke alle svart bambus er lett identifiseres, men. Svart bambus er et fellesnavn for minst to arter og flere Sorter.

Svart bambus

Svart bambus (Phyllostachis nigra) er innfødt til Kina og vokser opp til 30 fot høy. Høyde og ofte påtrengende kjører vekst vane grenser bruken i de fleste hager, men de samlere som vokser svart bambus skatten entall ibenholt culms. De unge skuddene er grønn, men å en dyp svart på omtrent seks måneder. Svart bambus har sin grønne blader relativt høy på anlegget og foretrekker delvis skygge i varmere klima. Container-vokst svart bambus har begrenset vekst, ofte nådde bare 15 fot høy.

Henon svart bambus

Henon bambus (P. nigra "Henon") er en cultivar av vanlig svart bambus, men har potensial til å vokse dobbelt så høy. Henon topper ut på 65 fot, med massiv 4-1/2-tommers diameter culms dobbelt så stort som vanlig svart bambus. Men fra svart bambus familien, har Henon's culms ikke karakteristiske sorte farging av vanlig svart bambus, i stedet aldring til en lysende sølv-grønn. Dette er en løpende bambus og sprer seg raskt gjennom underjordiske rotstokker.

Timor svart bambus

Timor svart bambus (Bambusa erstatning salg) er fra en annen botaniske familie, men både B. erstatning salg og P. nigra deler samme felles navn. Som navnet antyder, dette bambus stammer på øya Timor og produserer brun culms som alder til svart, ofte med svak spor av grønn. Det kan vokse opp til 70 fot høy i sitt opprinnelige habitat. I dyrking forblir denne bambus eller under 50 feet. Det er en gruppe bambus, i motsetning til P. nigra arter, og er mindre invasiv.

Andre svart bambus

Blant andre svart bambus hybrider er slange hud bambus (Phyllostachys nigra "Bory"), mange kjører svart bambus, som vokser 20 feet tall i dyrking. Culms har attraktive svart og grønn mønstre, og den foretrekker delvis skygge. Tropiske svart bambus (Gigantochloa atroviolacea) produserer klumper av brun eller svart culms stripete med grønt. Denne bambus kan vokse 50 fot høy og produserer store 3-1/2-inch culms. Det er også mye av hybrider som kan bære svart bambus fellesnavnet.