Hvor høye skal jeg beskjære min Yoshiko treet?

May 14

Hvor høye skal jeg beskjære min Yoshiko treet?

Yoshiko (Prunus x yedoensis) dominerer parker rundt Kirsebærstrærne i Washington, DC, og det er den mest kjente arten omtalt under National Cherry Blossom festivalen. Av de mange kultivarene av dette deciduous tree, de fleste moden til 20 til 30 fot høy og 25 til 35 fot bredt om de overleve mer enn 20 år i en hage. Grener vil utvikle ganske lavt på den enkelt trestamme, men fjernes når unge skaper en park eller hage treet som gir klarering under for fortau eller fotgjenger klaring.

Naturlig størrelse og vekst

Yoshino kirsebær trær utvikle en bred, avrundet baldakin grener naturlig. Beskjæring endene av tidlig oppretter en klosset forgrening silhuett som ville være veldig merkbar vinteren og som blomstrende oppstår våren. Siden trær sjelden vokse høyere enn 20 fot høy, plant ikke dem hvor øvre grener skal beskjæres for sikkerhet, som under verktøy linjer. Spre grenene kan trimming lett for å forme treet, men shearing er ikke garantert.

Kalesjen nederst

Når vokst i barnehagen, er unge sapling Yoshino kirsebær vanligvis opplært til å ha en naken, rett nedre trunk, med de første grenene på 4 til 6 fot høy. Hvis treet ikke er utdannet, kan utvikle store, lave greiner bare 3 til 4 fot fra bakken. Slike lav forgrenet trærne er ikke bra for bruk som gaten trær eller hvor mennesker trenger klaring under treet. Som Yoshiko vokser seg høyere, kan det nederste avdelinger trimming av i løpet av to til tre år å sikre at de laveste filialer i kalesjen ikke er for lavt til bakken.

Løfte grener

Fjerne lavere grenene på trær forbedre hvor klaring kalles en beskjæring aktivitet "løfte kalesjen." Ikke sviske for mange lavere grener, som du ikke vil fjerne for mange bladrike grener der fotosyntese oppstår. For å opprettholde et naturlig utseende til Yoshiko, Fjern aldri mer enn en tredjedel til halvparten av kalesjen. For eksempel når unge og bare 10 fot høy, fjerner ikke grener som er høyere enn 5 fot opp fra bakken. På en moden Yoshino treet som er 20 fot høy, bør du ikke fjerne grener noe høyere enn 10 fot høyt på stammen. Ideelt sett bør kirsebærs baldakin to tredjedeler av treets høyde, med nedre tredjedel eksponert bagasjerommet.

Hvor mye å fjerne

Hvis en Yoshiko er plantet i en seng av busker og mulched hagen senger, kan løfte kalesjen ikke være nødvendig. Men må et tre i plenen en klaring på 6 feet å tillate gressklippere og å flytte komfortabelt under kalesjen. Kalesjen må være høyere hvis plantet ved en gate. Biler må minst 6 fot klaring, mens pickups trenger minst 10 fot. Lokale koder kan diktere at Yoshino kirsebær trær har filialer beskjæres for å tillate 20 fot klaring over kommunale gatene som tillater alle typer kjøretøy skjedde under dem uten skade.