Hvor høy vokser Vinca?

September 3

Hvor høy vokser Vinca?

Når du bestemmer hvor høy din vinca vil vokse, innse at det er tre forskjellige typer planter som vanligvis går ved navnet vinca. Ett anlegg er en årlig blomst mens andre er eviggrønne blomstrende bakken dekker. Sin høyde varierer basert på arter. Identifisere hvilke bestemt vinca du har valgt for vekst i hjemmet ditt hagen ved en nøyaktig høyde beregning.

Årlige Vinca

Årlige vinca (Catharanthus roseus) er en årlig anlegget som er ofte forvirret med bakken dekker vinca store og vinca moll. Dette anlegget, også kalt Madagaskar periwinkle, er imidlertid ofte dyrket som en årlig for kanter og en sengetøy plante. Betraktet som en "lett å vokse" plante, etter Clemson University forlengelsen, vokse årlige vinca planter til en høyde og spredning av 1 til 2 fot. Dette vinca anlegget blomstrer i en overflod av blomster i nyanser av lilla, rosa og lavendel. Blomstring gjennom hele året er årlige vinca et godt alternativ for noen ganger fargeløs vintersesongen.

Vinca store

Vinca store, ofte referert til som periwinkle og bigleaf periwinkle, er et eviggrønt bunndekkende. Med en etterfølgende vane når dette middels høyde vinca anlegget 8 til 18 inches høy med en visning av lilla til levende blå blomster våren. Blomster vise karakteristisk fem kronblader med en fakles form og diameter på ca 1 til 2 inches over tett dype grønne, semi-erigert løvverk. Vinca store er godt egnet for bruk som en bunndekkende under skyggen trærne og i lavtliggende områder.

Vinca moll

Vinca moll, den korteste av vinca planter, er ofte referert til som mindre periwinkle og vanlig strandsnegl. Økende totalt 4 inches høy, er bunndekkende denne lav vekst grønn som også viser blåfiolett blomster. Blomstrende i løpet av våren, denne vinca måler plant blomster 1 tomme i diameter på et oppslag som strekker seg ca 8 fot. Avhengig av dine preferanser er vinca moll kultivarer tilbud løvverk og blomster fargevarianter samt doble blomster. Vurdere Alba for hvite blomster eller Variegata for en periwinkle med spraglete grønne og hvite blader.

Generelt omsorg

For sunn vinca planter som nå sin fulle høyde potensial, gi konsekvent omsorg. Energisk planter har større sjanse for å unngå og rehabilitering av skadedyr og sykdom problemer, også, som kan hindre dem fra full vekst. Vokse årlige vinca i fullt sollys i godt drenert jord. Omsorg for vinca store delvis til full skygge som fuktig, godt drenert jord høy i organisk innhold. For vinca moll, vokse i lys skygge, om dette anlegget vil tolerere full sol til full skygge. Dyrke vinca moll i fuktig, godt drenert jord.