Hvor høy vokser en Ageratum?

July 18

Hvor høy vokser en Ageratum?

Ageratum er en planteslekt som omfatter flere arter av urter. De vanligste artene A. houstonianum, eller dun blomst, og A. corymbosum, eller sommerfugl tåke. Endelig høyde og spredning av en ageratum avhenger av arter og kultivert utvalg eller sorten. Ageratums vokse hvor som helst fra 6 til 36 inches høy.

Identifikasjon

A. corymbosum, kjent som sommerfugl tåke - er en liten, men bred-sprer flerårig blomst som vokser i en shrublike form. Denne Ageratum blomstrer i lyseblå til lilla blomster klynger og finnes vokser i vestlige Texas, Arizona og nordøstlige Mexico. A. houstonianum eller dun blomst er en bedre kjente arter som er dyrket som en årlig blomst. Dun blomstene har hvit, rosa, lilla eller blå blomster, avhengig av spesifikke sorten, og varierer stort i størrelse.

Størrelse

Butterfly tåke vanligvis vokser til bare 1 fot høy, men kan spre seg opp til 3 fot bred. Dun blomster varierer i størrelse fra 6 inches til 3 fot i høyden. Blue Hawaii sorten er en av de korteste av vekst, vanligvis voksende 6 til 12 inches høy, mens Rødehavet og Blue Horizon er blant de høyeste Sorter, nå 2 til 3 fot i høyden. Lohman's Frost vokser 18-24 inches høy, Artist serie hybrider nå 12 til 14 inches i høyde og Leilani vokser 14-16 tommene lang. Du kan plassen de fleste kultivarer som vokser opp til 24 tommene lang ca 10 til 12 inches fra hverandre. Noen større kultivarer krever litt større avstand.

Funksjoner

De fleste ageratums blomstrer hele sommeren, og er noe tørke tolerant. De krever lite omsorg, men er kaldt-anbud. Du kan bruke ageratum blomster for kantlinjer, årlige blomsterbed og selv snittblomster fra de høyere variantene. Butterfly tåke blomster også tiltrekke Sommerfugler og regrow hver våren som en flerårig i de fleste regionene med milde vintertemperaturer.

Kultur

Plante ageratums i full delvis sollys og i fuktig men godt drenering jord. Ageratum blomster foretrekker fruktbare jord, men sommerfugl tåke typer kan vokse godt selv i øde jord. Selv om de er moderat tørke tolerant, skal du vann blomster ukentlig eller en gang annenhver uke sommeren i fravær av nedbør. Du kan plante ageratums våren, men vente til all fare for frost har gått. Dun blomster rebloom hvis du deadhead blomstene når de begynner å visne.