Hvor gammel får en Sourwood treet?

January 4

Sourwood treet, også kjent sorrel-treet eller lily-av-det-dalen-treet er innfødt til skogene i det sørøstlige USA. Dens hvite, midtsommer blomster - blant siste av blomstrende trær bloom - og strålende fall farge gjør det til et populært valg blant gartnere.

Levetid

Ifølge US Department of Agriculture, sourwood har en moderat levetid, som er definert som noe 100-250 år. Husk at light, temperatur, regn og ernæring er alle miljømessige faktorer som påvirker plantevekst. Hvis noen faktor er mindre enn ideell for sourwood treet, vil det ikke oppnå full høyde.

Funksjoner

Sourwood blomster er pollinated av bier og er en ettertraktet kilde til honning. De blanke, mørkegrønne bladene har en sur smak (derav navnet "sourwood") som sies å smake grønne epler.

Fakta

Det er bare to måter å bestemme alderen på et tre. Først er å kutte det ned i bunnen og telle sine ringer. Andre er å bruke en spesialisert instrument kalt et "tilvekst borer" som tar en liten, strå-lignende utvalg av ringer fra barken til midten av treet. Studiet av teller årringer for å bestemme alderen på et tre blir kalt dendrochronology.