Hvor fort Mung bønner vokser?

February 27

Hvor fort Mung bønner vokser?

Du gjenkjenner ikke mung bønne (Vigna radiata) når du kommer over det i en utarbeidet form. Det er fordi mung bønner er vanligvis spises som spirer. En avling av mung bønner tar bare i en sesong til å vokse, og når du høste, kan du slå disse hard, grønne bønner i frisk, skarp spirer. En frost-anbud årlige, kan du vokse mung bønner i den varme sesongen i alle klimasoner.

Vekstsesongen

Med tre-fire måneden voksende sesongen der temperaturer fortsatt over frysepunktet, kan du dyrke en avling av mung bønner. Dette raskt voksende Belgfrukt tar bare 90-100 dager å gå fra en tørket, hard frø til en eldre anlegget klar for innhøsting. Fabrikken produserer 3-tommers seedpods som inneholder ca 12 frø hver. Som andre ettårige, mung bønner vokse og dø innen en enkelt vekstsesong, så planlegger å plante hvert år.

Spiring og plante

Mung bønner få en rask start, tar bare tre til fem dager å spire og spire. Plante i våren eller tidlig sommer når jord varmer opp flere uker etter de siste vår frost. Mung bønne frø germinate raskt på 68 til 77 grader Fahrenheit. Mung bønner er utsatt for sopp problemer, og forebygging er den beste måten å bekjempe denne sykdommen. Når du kjøper frø for planting, se etter frø spesielt behandlet for å motstå fungal sykdommen problemer.

Planting

Forberede jord i en loamy, full-Søn hage seng ved tilling 1/2 pund av 5-10-10 detaljert gjødsel for hver 25 fot hage seng i jorden. Når jordsmonnet varmes opp til 68 F eller over, plante mung bønner 1 1/2 inches dyp og 6 inches hverandre. Etter planting, vann seedbed før det er fuktig å 6-tommers dyp. Legge ned et 2 - til 3-tommers lag mulch som gress utklipp av sagmugg over hagen sengen.

Omsorg og Harvest

Denne lite vedlikehold bean Beskjær trenger ikke mye omsorg, men med noen få skritt til rett tid, mung bønner produserer en rik avling. Bruke 1 tommers vann per uke gjennom vekstsesongen. Du trenger ikke å legge noen gjødsel til jord etter planting og skadedyr er ikke generelt et problem. Trekk ugress hånd som de synes å minimere konkurranse.

Harvest

Høste mung bønner når pods tørr og slå sprø, om 90 til 100 dager etter planting. Hver klynge av pods vil tørke på ulike, men når to tredjedeler av pods er tørr, høste ved å trekke opp hele planter av røttene. Henge dem opp ned over en papirpose i en varm og tørr plass. Når bønnene er tørr og hard, trekke dem ut av pods og lagre dem i et kjølig, tørt sted.

Spirende

Før du spiser mung bønner, vil å spire dem. Skyll 1/3 kopp tørkede bønner og deretter suge bønner i romtemperatur vann i 12 timer. Avløp og skyll bønner og plassere dem i en quart krukke med lokk med avrenningshull. Skyll og avløp dem to ganger om dagen, å holde glasset på siden i en varm, mørk flekk. Innen en uke, vil du ha 1-tommers lange hvite spirer klar til å spise.