Hvor fort en orientalsk Lily vokse?

August 31

Hvor fort en orientalsk Lily vokse?

Orientalske liljer vokste når i villmarka i Europa, Asia og Nord-Amerika, men i dag gartnere plante hardføre hybrider. De fleste varianter vokser mellom 2 til 5 fot høy, med søt, eksotiske blomster som kan nå 9 inches i bredde.

Blomst tid

Av alle sanne liljer i slekten Lilium er orientalsk liljer sist til å blomstre. De blomstrer i slutten juli eller August. Noen varianter av orientalske liljer kan blomstre i September.

Planting tid

Gartnere plante ofte liljer høsten. Men på grunn av hvor lenge før de blomstrer, pærer kan plantes i februar og mars i enkelte områder av landet, ifølge Washington State University forlengelsen. Liljer plantet i sent, i stedet for tidlig, våren kan ikke produsere blomstrer eller mye løv, men de utfører i senere sesonger dersom ikke flyttet, rapporter Colorado State University samarbeidende forlengelse.

Planting sted

Plante blomsterløk umiddelbart etter mottatt dem, orientalsk lily pærer er aldri helt sovende. Hvis de ikke kan være plantet umiddelbart, holde pærer fuktig og på et kjølig sted, for eksempel et kjøleskap for et par dager bare. Plante pærene i godt drenering jord endringer med kompost på et sted som mottar full sol, men gir dagtid skyggen og beskyttelse mot sterk vind.