Hvor dypt en innendørs rektangulære Planter boksen skal for basilikum?

September 19

Hvor dypt en innendørs rektangulære Planter boksen skal for basilikum?

Basilikum er en dekorativ, aromatiske urt som blomstrer både inne og ute. I hagen produserer basilikum planter en overflod av flavorful blader, men bare for et par måneder av året. men som mange urter, vil basilikum vokse helårig hvis flyttet innendørs i perioder med dårlig vær. Når dyrke basilikum innendørs, må du velge en beholder som inneholder minst en gallon med potting jord og er ikke mindre enn 6 inches dyp, som det gjør for tilstrekkelig rot vekst.

Anlegget funksjoner

Basilikum er en av de vakreste, mest velduftende plantene i urtehagen. Et nyttig, allsidige krydder, basilikum er kastet inn i alt fra tomatsaus til eddik, legge en pikant, frisk smak til alt de touch. Mens mange typer basilikum er på markedet, er "Mini" sweet basilikum sannsynligvis det beste valget for innendørs gartnere; den har samme aromatiske, flavorful blader som andre kultiverere, men bare når 9 til 12 inches i høyden.

Beholder valg

Basilikum er en buskete, urteaktig flerårig som kan komme hvor som helst fra 9 til 24 tommer i både høyden og bredden. Når du velger en beholder, må du vurdere størrelsen på voksen anlegget. Mindre og mer kompakt kultiverere kan plantes i 1 - 2 gallon beholdere, mens høyere, leggier varianter krever litt mer plass og bør være i containere som vil holde minst 3 gallons av jord. I tillegg være at planter er minst 6 inches dyp. mindre plass begrenser veksten av anlegget røtter og kan hindre blad utvikling.

Innendørs voksende

Dyrke basilikum innendørs, fylle en planter boksen ¾ full med kommersielle potting medier og deretter spre frøene over overflaten av jorden. Dekk frøene med 1/4 tomme potting mix, vann grundig og plasserer planter på en solrik, varm plassering; basilikum må minst seks timer med sollys per dag å blomstre. Når seedlings utvikle sine første par sant blader, tynne spirer, forlater 4 til 6 tommer stor avstand mellom planter.

Høsting

Bladene kan høstes fra basilikum planter som er ca 6 inches høy og har utviklet minst fire par sant blader. Bruke friske bladverket som trengs, trekke hvert blad forsiktig for å fjerne den fra stammen. Alternativt, kutte hele sprigs av viktigste anlegget og bruke dem til å lage duftende buketter eller kranser. Du kan fryse overskudd blader eller tørke for senere bruk.