Hvor dypt å plante orientalske Casa Blanca lilje blomster i jord

September 9

Rene hvite Casa Blanca liljer er blant de største og mest duftende av orientalske liljene. Deres blomstrer er så bredt som 10 inches tvers, og deres åpne kronblad tiltrekke hummingbirds og bier. Snittblomster vare mer enn en uke i en vase full av vann. Pærer bør holdes fuktig og plantet så snart som mulig. Høyre planting forhold vil oppmuntre energisk planter og blomster.

Kjennetegner Casa Blanca liljer

Orientalske liljer er høyere enn de fleste andre liljer. De kan vokse så høyt som 4 til 6 fot, så de trenger tilstrekkelig pære dybde og røtter å holde høy anlegget oppreist, spesielt når den blomstrer. Forberede grunnen for dem ved å løsne jord til en dybde på minst 8 inches og arbeide i kompost å berike den. Plantene vil sette pris på fuktig, god drenering jord, men vil ikke tolerere våt, gjørmete jord. Ideelt sett lavere stammen vil være i delvis skygge og blomster og øvre del av anlegget vil få direkte, men ikke intens, sollys for seks til åtte timer hver dag.

Når og hvor du vil plante blomsterløk

Plante Casa Blanca pærer i klynger av tre til fem, avstand hver pære 8 til 12 inches hverandre. La 3 til 5 fot mellom klynger gi blomster rommet for å spre ut og vise frem. Pærene kan plantes i høst, fra midten av September til midten av oktober eller så, avhengig av når hagen din opplever frost. Casa Blanca pærer kan plantes på våren om nødvendig fordi de ikke tidlig bloomers. Forvente å se blomster i juli og August, med noen planter blomstrer i varmere klima og noen blomstrende godt i September.

Store pærer plante dybde

Casa Blanca liljer har vanligvis større pærer plante så de 4 til 6 inches dyp. Måle dybden fra toppen av pære på overflaten av jorden. Hvis du har mindre pærer, plante dem nærmere til 4 inches dyp. Container-vokst pærer er plantet på samme dybde i hagen som de var i beholderen. I leire jord, plante pærene litt høyere fordi liljer som karbonisert jord som ikke for tungt eller våt. Liljer er stauder så sjekk pærene hvert tre til fire år og dele tette klynger av pærer for nyplanting.

Betydningen av Mulch

Casa Blanca liljer ligne delikat skyer, men de er hardføre flerårige planter - forutsatt at de er beskyttet mot kulden. I høst, laget 4 til 6 inches av løs mulch over lily sengen å isolere jord. Mulch, kompost, rake løv, flis eller en annen cover - holder jorden fra fryser over vinteren. Det beskytter også pærene fra spirende i en tidlig varm spell som følges av en drapet frosten. Pærene vil forsinke sende opp skudd til isolerte jorden rundt dem gradvis varmer. Deretter kan du fjerne mulch dekselet for sommeren.