Hvor alvorlig kan du skjære tilbake en Rhododendron?

October 16

Rhododendron busker tilbyr noen av de vakreste blomster klyngene i middels til sen vår hage, noe som gjør dem verdsatt planter i delvis skyggelagt landskap hele tempererte USA. Alder (noen live 80 år) eller begrenset dagslys, kan rhododendron bli leggy. skjev eller misdannede, med lange, golde grener, noen blader og noen blomster. Disse busker forynge hvis gitt en alvorlig beskjæring, som oppmuntrer sovende knopper spire og utvikle nye kraftig vekst.

Beskjæring begrensninger

Som en gammel, leggy rhododendron ikke er svekket av en sykdom, det tåler og svarer godt til en alvorlig beskjæring, ofte kalt en foryngelse beskjæring av horticulturists. Du kan klippe tilbake woody grener i områder der ingen blader eller lavere kvister finnes. Stumper igjen etter beskjæring kan variere i lengde fra 6 til 30 inches. Unngå klipping grener flush med jord eller bare kutte av alle grenen tips for å lage en høy, blad busk silhuett.

Tidsramme

Rhododendron beskjæring vanligvis gjennomføres umiddelbart etter sesongslutt blomstring, men ikke senere enn midten av juni. Dette er fordi gartnere vil nyte blomsten takstoler eller klynger av blomster før beskjæring av grenen tips. Hvis rhododendron er stor og overgrodde eller allerede ser skjemmende og blomster dårlig, er det best å alvorlig beskjære anlegget tidlig på våren. Dette eliminerer potensielle for blomster det året, men gir anlegget lengste voksende sesongen å utvikle ny vekst og modne før utbruddet av høsten frost og fryser.

Beskjæring alternativer

Noen gartnere forynge rhododendron busker ved å kutte bare en tredjedel av alle grener i hver av tre påfølgende år. Men er det også akseptabelt å kutte tilbake alle grenene til en masse, uniform gjenvekst. For å sikre alle gren stubber utvikle nye løvskog kvister med masse lys og luft sirkulasjon, ikke kuttet alle grenene til samme høyde, som alle på 12 inches. Rave noen bransjer så ny vekst skaper en multitiered masse blader. For eksempel kuttet halvparten av grenene til 12 inches, med de andre grenene kuttet til 20 tommer.

Oppfølging beskjæring

Når sovende knoppene på rhododendron stubber skylle ut nye løvskog kvister, vurdere kvaliteten på vekst og tynne dem ut. Ved midtsommer, beholde kutte ut stramt krattskog av kvister oppå stubber, tre til fem mest krevende skudd. Velg skudd som er jevnt fordelt på stabben. Dette gjør at anlegget for å fokusere energi på de gjenværende skuddene, og å la luft og lys jevnt omgir hver nylig voksende gren. Ikke klipp av alle drikkepenger armen skudd for de neste to årene.

Blomstrende innsikt

Etter en rhododendron busk er alvorlig kuttet tilbake for foryngelse, forvent få, om noen, blomster neste våren. I det andre året etter harde pruning, mange flere grenen tips vil produsere blomst takstoler av tredje året, busk bør være full og frodige, produsere mange og utbredt blomster over.