Hvor å utbre Viburnum

May 26

Viburnum er en populær landskapet busk, og det er lett å forstå hvorfor. Sin grasiøs, avrundet form og mørke eviggrønne blader er nydelig hele året, og klynger av blomster dekorere busk i slutten av vinteren og våren. Flere varianter av viburnum eksisterer, men en av de mest kjente er kjent snøball bush. De fleste er denne busk lett å starte fra en Gran klippe tatt fra en sunn bush i juni eller juli, så kan du enkelt lære hvor å utbre viburnum.

Instruksjoner

•Et viburnum dagen før du planlegger å ta skjæring og ta kutte tidlig på dagen. Begge disse trinnene sikrer at anlegget er godt hydrert, som vil øke sjansen for suksess.

•Look for en solid stammen på en sunn viburnum. For å avgjøre hvis stammen er på Gran scenen, bøy den. Hvis det svinger, men ikke bryter, det ikke er klar, og hvis det bryter uten å bøye deg, det er for gammel. Finne en stamme som vil bøye og deretter bryte med et blunk.

•Bruk beskjæringssakser å kutte en stilk tre til fem inches lang, minst to sett med blader. Fjern den nederste bladene og la øvre bladene på plass. Ny vekst vil skje der du har fjernet den nederste bladene.

•Fyll en fire-tommers gryte med høy kvalitet kommersielle potting jord. Fukte jorda med en sprayflaske før det er fuktig tydelig gjennom, men ikke gjennomvåt.

•DIP det kutte slutten av virburnum kutte i heie hormon og plante kutte i potten med bladene ovenfor, ikke berøre jorden. Sette potten i en hvit plastpose, forsegl posen og Plasser beholderen i lyse, men indirekte sollys.

•Kontroller jord ofte. Hvis det synes å være uttørking, dis det lett. Ikke suge det fordi for mye fuktighet kan føre kutte å råtne.

•Kontroller viburnum i fire til fem uker å se om det er utviklet røtter. Rykk mildt på skjæring. Hvis du føler motstand, er det en god indikasjon på at kutte har forankret. Hvis ikke, sjekk kutte igjen i to uker. Når du er sikker kutte har utviklet en sunn rotsystem, kan du plante nye viburnum utenfor.