Hvor å utbre Viburnum Shasta planter

September 19

Viburnum shasta (Viburnum plicatum f. tomentosum) er en dekorativ busk med en interessant, vannrette vekst vane og store, rene hvite blomster som gjør sin opptreden i mai. Viburnum shasta fortsetter å legge til farge på miljøet i løpet av høsten med løv i nyanser av maroon til rød-lilla. Viburnum shasta, hardy til US Department of Agriculture hardførhet soner 5 til 8, er ikke vanskelig å overføre ved å borekaks i slutten av sommeren eller høsten.

Instruksjoner

•Fyll en plastikk gryte med en godt drenert potting medium som halvparten sand og halv perlitt eller vermikulitt. Angi potten i en skål med vann og la potting medium å absorbere vann til mediet er fuktig. Angi potten til side renne.

•Skjære en 3 - til 6-tommers stammer fra spissen av en sunn shasta viburnum plante, bruker rent hage sakser. Kuttet stammen i morgen, som anlegget vil være godt hydrert og ikke lett vil.

•Fjern alle blomster eller knopper av klipping. Klemme av noen blader fra den nedre halvdelen av skjæring, men la øvre bladene intakt

•Rull det kutte slutten av stammen i pulverisert rooting hormon, deretter plante stammen til omtrent halvparten lengden i potting medium. Flere stammer kan plantes i plast container, men bladene ikke overlapper eller berører.

•Plasser potten der borekaks vil være eksponert for moderat lys, men beskyttet mot varme og direkte sollys. Temperaturen bør være normal romtemperatur.

.

•Skjære bunnen fra en 1 gallon plast mugge. Skyll jug, deretter plassere kannen over potten. Hvis du bruker en stor gryte, dekk borekaks med en gjennomsiktig plastpose eller et ark med klar plast. Løft plast og tåke inne hvis potting mediet blir tørr. Borekaks skal root i fire til seks uker

•Dig opp en klippe til sjekk fremgangen av røttene, bruke en gammel skje eller tabellen kniv. Hvis røtter er mindre enn en tomme på lengden, plante skjæring og sjekk igjen i en uke eller to. Hvis røtter er 1-2 inches i lengde, plante hver kutte i 1 gallon eller større beholder. Dryss 1 tsp. slow-release gjødsel over jorden.

•Gå borekaks til lysere lys og holde jorda litt fuktig. Den unge viburnum shasta kan plantes utendørs våren.