Hvor å utbre Viburnum Davidii

March 4

Viburnum davidii er vitenskapelig for en liten evergreen busk ofte kalt David's viburnum. Vokser til mellom 3 og 5 fot høy, den har en haugen-lignende vekst vane med en litt spre form og er dekket av tett masser av mørke, blå-grønne blader med en blek undersiden. Løvverk og våren visning av små hvite blomster finnes et tiltalende utseende og egner seg til dekorative dyrking i US Department of Agriculture planting soner 7 til 9. Frø-baserte og vegetative forplantning begge fungerer når det gjelder å mer Viburnum davidii planter, men arten krever planter av begge kjønn å produsere frukt og frø.

Instruksjoner

Frø forplantning

•Gather en klynge av moden viburnum bær på sensommeren å høste frøene. Klipp dem med omkjøringsvei pruners og Plasser bær i en mesh dørslag. Plasser dørslag i en vask og kjøre vann over dem mens rubbing kjødet bort mot mesh. Fortsette skylling før massen har vasket bort og tillate frø renne mens du forbereder rooting potten.

•Velg en pott med en dybde på 5 til 10 inches og god drenering. Fyll den med en lik blanding av potting jord og grov sand. Vann jord blanding til et 5-tommers dyp og avløp potten for 10 eller 15 minutter før såing frøene.

•Trykk viburnum frø 1-tommers-dypt i jorden og sand blanding. Dekke dem med løs jord.

•Plasser potter i en kald ramme for vinteren. La lokket på kalde rammen åpen ca 1/2-inch å tillate fordampning. Vann viburnum frø til en dybde på 1-tommers hver sjuende dag i den kalde årstiden å holde dem fuktige, men ikke våt.

•Åpne kalde rammen våren når temperaturen nå 60 grader Fahrenheit. Flytte pottene utendørs til et sted med delvis skygge under den varmeste delen av dagen til viburnums er 6 tommer høyt.

•Plant dem ute 4 til 6 fot fra hverandre i en solrik, drenering sengs når plantene er 1 fot høy.

Kutte forplantning

•Velg en plast barnehage gryte egnet for heie Viburnum davidii. Velg en med flere avrenningshull og en 10 - til 12-tommers dybde. Fyll kjelen med en blanding av like deler fint valset kokos og perlite. Vann rooting blandingen til det er godt mettet og la den renne fem eller 10 minutter før planting av borekaks.

•Ta flere borekaks fra en veletablert og sunn Viburnum davidii busk i sommer. Velg semi moden borekaks fra spissen av grenen. Se etter borekaks med ømme ny vekst på spissen og gamle vekst på basen.

•Measure 6 tommer fra spissen av grenen. Sever stammen i 45-graders vinkel med en skarp kniv. Fjerne bladene fra bunnen 2 eller 3 inches av skjæring.

•Sett inn en Viburnum davidii kutte i hver pott av jord. Presse 2 eller 3 inches av stammen i blandingen og fast jorden rundt basen. Kontroller skjæring er oppreist og ikke.

•Plasser plastpose over toppen av hver pott. Plass pottene sted med lyse, filtrert sollys og temperaturer over 65 grader Fahrenheit. Vann borekaks til et 1-tommers dyp hver fem dager. Fjern posen 20 dager og se etter røtter ved graving rundt foten av borekaks med tuppen av fingeren. Plante Viburnum davidii busker utendørs på sensommeren.