Hvor å utbre japansk peoner

March 21

Japansk peoner, som de fleste peoner, belønning gartneren med en overflod av store, prangende sommer blomster og krever svært lite Stell og vedlikehold i exchange. Japansk peoner er skilles fra sine kinesiske fettere av tilstedeværelsen av en sentral gule pongpong av smale petals. Denne dusk er omgitt av en enkelt- eller dobbeltrom bred kopp kronblad. Fargene på den ytre petal varierer fra rene hvite, til solid eller spraglete rosa og fioler, å lyse crimson røde. Den enkleste måten å overføre japansk peoner er ved divisjon.

Instruksjoner

•Divide din japanske peon plante i September mens det er fortsatt nok tid for den delte knoller å etablere seg i den nye plasseringen. Mens dele peoner ikke er vanligvis nødvendig for helse av anlegget, er det en enkel og økonomisk måte å øke antall steder av japansk peoner i hagen din. Bruk en rene, skarpe hage spade til å grave opp alle eller en del av anlegget. Hvis tar bare en del, sørge for at du er exhuming en stor knopper nok delen å være sikret høsting én eller flere klumper av knoller med minst tre øyne eller vekst. Hvis du har igjen en del av dine peon plante i bakken, tilbake fyll og tamp hullet du har igjen før dele resten av anlegget.

•Vaskestasjonen tømmes peon klumpe seg under en slange om nødvendig å undersøke knoller. Før først kutt, anslå hvor mange divisjoner du kan gjøre, har med hver avdeling det nødvendige antallet øyne.

•Sterilize kniven ved å tørke den med alkohol, så kuttet bort noen myk eller usunn ser knoller på de ytre delene av klump. Deretter skjær den resterende klumpen i to eller flere inndelinger for ny planting. Fortsette å fjerne og slette alle knoller som ikke ser fast og energisk.

•Prepare planting hull for din nye klumper av japanske peon knoller, pass på plassen dem minst 4 fot fra hverandre for å gi sprer seg. Om nødvendig endre jord du fjerne med en lik mengde kompost eller torv å gi god drenering og ernæring for det nye anlegget. Plante knoller med vekst knopper peker oppover. Plante knoller dyp som vil kreve mer enn 2 inches jord over toppen av knoller.

•Et din japanske peon senger planting og regelmessig gjennom resten av vekstsesongen, fortsetter før den første frosten.

Tips og advarsler

  • Det er også mulig å dele japansk peoner våren selv om suksessraten kan være lavere. Hvis du deler peoner våren, vann nye planter ukentlig hele første vekstsesongen.