Hvor å utbre frukttrær

March 25

En vanlig metode for å spre frukttrær er av bud pode inn en passende rootstock. Dette er å foretrekke å vokse et tre fra frø, hvor vil du sannsynligvis ende opp med frukt mye forskjellig fra eksisterende treet. Bud pode er økonomisk, rask, og kan øke produksjonen av eksisterende frukttrær. Bruker denne metoden, er det enda mulig å ha flere varianter av en art av frukt vokser på det samme treet.

Instruksjoner

•Velg en skyte. Du trenger en sunn skyte av ny vekst fra treet som du ønsker å gjenskape. Det burde være om tykkelsen på en blyant. Fjerne den fra treet med skarpe beskjæringssakser.

•Prepare i budstick. Bruk en skarp kniv til å fjerne spissen og bladene fra budstick.

•Fjern en budchip. Skjær i budstick 3/4 tommers under en. Slicing i 45 graders vinkel, kutt 1/4 tommers i tre. Lage et kutt og 1 1/2 inches over første og kuttes bak bud til den første snittet. Berør ikke det indre laget av tre. Lagre hver budchip i en plastpose å holde dem fra uttørking.

•Prepare rootstock. Fjern alle blader og skyter fra bunnen 12 inches av stammen som du er spirende inn. Gjør et grunt snitt i Barken av stammen. Starter 1 1/2 inches over dette kuttet, kuttet nedover mot den for å la en liten "leppe" av bark ved foten av kuttet. Igjen, ikke berøres nylig utsatt laget av indre tre.

•Plasser budchip. Plass en av budchips på rootstock slik at den indre lag av både kamp hverandre og berører. Bruk plast tape binde budchip til rootstock. Fjern båndet i et par uker.

•Fjern vekst over bud. Følgende vinteren bruk pruners for å kutte av alle vekst like over podet bud, kutte stammen i en vinkel.