Hvor å utbre en paraply treet

June 4

Paraply treet, Magnolia tripetala, får sitt navn fra store bladene sektorgruppene på tuppen av grenene danner en paraply-figur. Det er opprinnelig fra Sør og sentrale områder av USA. Dette mellomstore treet vokser 15 til 30 fot høy med en spredning baldakin 15 til 30 fot bred. Det er velegnet som et prøven tre i landskapet eller nær en gårdsplass der det kan gi skygge. Spre en paraply treet er en billig og morsom måte å dele din hage med venner og andre horticulturists.

Instruksjoner

•Skjære en 5-tommers grenen tips fra en moden sunn paraply treet. Velg en avdeling fra den inneværende sesong vekst. Gjøre kutt i 45-graders vinkel, rett under en bladnode. Ta kutte sommeren.

•Fjern bladene fra nedre del av kniveg etterlot tre blader på spissen av paraply treet skjæring. Klype bladene av med neglene eller klipp dem nær grenen med en skarp saks.

•Fyll en 8-tommers gryte med en blanding av like deler perlitt og torv moss, eller perlite og grov sand. Ferdigblandet sterilt medier for å starte borekaks er også tilgjengelig på hjem og hage butikker.

•Rull det kutte slutten av paraply treet kutte i hormon heie sammensatte. Hormon heie sammensatte er tilgjengelig i både væske og powder hjemme og hage butikker.

•Slid skjæring til jord medium midt i potten slik at bunnen halvparten av skjæring er under jord linjen. Nyt potten med vann til det drenerer fra hullene i bunnen.

•La en 12-tommers dowel til jord medium ved kanten av potten. Ta en gjennomsiktig plastpose og plassere det opp ned over kanten av potten opprette et mini drivhus rundt paraply treet skjæring. Fest plastposen med en gummi band og slå en til to air hull i plasten.

•Plasser kutte i et område som blir filtrert, indirekte lys, der temperaturen er mellom 75 og 78 grader Fahrenheit. Dra av plasten en gang eller to ganger i uken, når toppen av jord føles tørr, suge potten og erstatte plast. Skjæring vil rot i seks å åtte ukens.

•Fjern plastposen når kutte tar rot. Gir en mild rykk på paraply treet kutte å se hvis røttene har utviklet. Plass potten i et drivhus eller innendørs hvor temperaturen vil være over 70 grader Fahrenheit i første høst og vinter. Holde jorda fuktig av soaking potten når toppen 1/2 tommers jord føles tørre.

•Transplant paraply treet kutte i en 12-tommers gryte fylt med standard potting jord våren. Skyv kutte ut av starter potten og plante den i den nye potten på samme dybde i sin gamle potten. Plass potten utendørs i dappled skyggen som været er over 65 grader Fahrenheit. I kaldere Vær bringe kutte innendørs.

•Plant din paraply treet i landskapet våren andre år. Velg en plassering som får full sol og har loamy eller sandholdig jord med god drenering.

Tips og advarsler

  • Paraplyen trær trives i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 10.