Hvor å utbre en gummitre plante fra en klippe

September 1

Hvor å utbre en gummitre plante fra en klippe

Gummi planter i de tropiske regionene i Sørøst-Asia og identifisert riktig ved sitt latinske navn, Ficus elastica. De vil bare overleve utendørs i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 eller høyere og er derfor dyrket som potteplanter i tempererte klima. Spre disse planter fra borekaks tar litt tålmodighet, men det kan være mestrer med praksis og noen grunnleggende verktøy og rekvisita. Planter som produserer gummi, sant gummi trær, er en helt annen art.

Instruksjoner

•Blend like deler perlitt og torv mose å forberede din potting mix. Legg akkurat nok vann for å fukte mix, men ikke la det bli våt. Planting beholderen fylles med rooting mix. En 2 eller 3-tommers potten er stor nok for skjæring, men det må ha drenering hull i bunnen.

•Skjære en grønn stilk ca 6 inches fra spissen. Din kutte må ha minst to sett med blader. Fjerne bunnen settet av blader med kniven å avsløre stammen. Skjær foten av stammen i en liten vinkel og forsiktig løsner noen av ytre bark å avdekke mer av stammen.

•DIP stammen i den heie sammensatte slik at alle utsatte områder er dekket. Tapp stammen forsiktig for å fjerne alle overflødig stoff. Skyv kutte på planting beholderen til en dybde på om lag 3 inches. Kontroller at de synlige delene av stammen i jord, men ikke la øvre bladene røre den.

•Sett lite tre innsatsen i motsatte hjørner av planting beholderen. Legg litt vann til skuffen og plasser planting beholderen i plastposen. Posen fungerer som et drivhus og innsatsen holde plast på toppen fra skjæring. Forsegl posen.

•Sett vesken i et varmt sted som mottar filtrert sollys. Kontroller jord blanding alle dagene det er fuktig. Legge litt mer vann til skuffen hvis nødvendig.

•Kontroller din kutte for root utvikling etter fire uker. Undersøk bunnen av planting beholderen å se hvis rot hår kommer gjennom. Hvis ikke, trekk på kutte stammen å teste for motstand. Skjæring vil ha røtter hvis det er motstand når du drar.

•Kopiering kutte i 6-tommers potten som inneholder en blanding av potting jord og 20 prosent perlite. Sette din unge gummitre skyggefulle utendørs beliggenhet, i milde klima eller indirekte lys innendørs. Holde jorda fuktig ved å vanne fra bunnen.

Tips og advarsler

  • Tre dowel kuttet i seks tommers biter vil gjøre god innsats. Dowel kan kjøpes hos din lokale bygningen forsyning butikken. Popsicle kjepper kan også brukes som innsats forutsatt at de er lange nok til å holde plastposen fra skjæring.
  • Gummitrær overført fra borekaks tendens til å utvikle grunne rotsystem. Men dette ikke er en bekymring for potteplanter, overføring for utendørs planter bør kjent gjøres ved hjelp av en avansert teknikk som air lagene. Trær som Gros fra borekaks kan lett bli blåst.