Hvor å utbre en Fig plante

August 8

Fig (Ficus carica) er en populær hage busk eller lite tre som produserer søt frukt som kan spises fersk og gjort til syltetøy. Spre en fikentreet ved å ta borekaks er en billig måte å produsere mer fikentrær i hagen. Forberede å ta borekaks for overføring på forsommeren når treet vokser aktivt og det er uåpnet blad knopper på slutten av grenene. Fiken forankret i sommer vil være klar til å plante våren.

Instruksjoner

•Ta 6-til-10-tommers borekaks fra slutten av to-år-gamle grener med en skarp skjærende verktøy. Skjær dem 1/4 tommers over en node eller en hevet området som omgir stammen. Skjæring må voksende slutten intakt og flere uåpnet grønne knopper mot slutten av stammen. Umiddelbart satt kutt endene av borekaks i beholder med vann. Hold borekaks i vann i 3 timer å hydrat.

•Prepare plante potter av fylling med ren potting blanding og soaking blandingen med vann og la dem renne.

•Ta borekaks og gjør en frisk kutte 1/4 tommers under en node, to eller tre noder over hvor opprinnelige kutt ble gjort. Klipp av alt går over fersk kuttet, utsette noden som er like over cut, samt en mer node. Disse to noder vil gå til potting medium. Det skal bare være små nye blader og uåpnet grønne knoppene på skjæring.

•DIP det kutte slutten av stammen i heie hormon, dekker to noder med pulver eller flytende.

•Stick slutten av skjæring med heie hormon i potting middels dypt nok til å dekke de to nodene. Skyv jord rundt foten av stammen å sikre skjæring. Sett i varm område (70 til 85 grader F). Hold fuktighet ved misting én eller to ganger om dagen. Skjæring bør være forankret i 6 til 8 uker.

Tips og advarsler

  • Start borekaks i samme potten vil du vokse dem i inntil den følgende våren. Fig planter transplantasjon ikke godt.