Hvor å utbre en Cypress treet

December 20

Hvor å utbre en Cypress treet

Det er dusinvis av varianter av sypresser. En av de oftest plantet dekorativ sypresser er raskt voksende Leyland cypress. Dette treet har en hyggelig, kolonne figur som kan topp 50 fot ved forfall med en spredning av 15 til 20 fot, noe som gjør det til et utmerket valg for formelle hekk plantings og høye personvern skjermer. Ifølge North Carolina State University forlengelsen overføres sypress, som de fleste woody ornamentals, best gjennom semi løvtre stilk borekaks.

Instruksjoner

•Ta cypress borekaks i juli, i tidlig morgen, når anlegget sap går den tregeste. Forbered en mellomstore beholder ved å fylle den med fuktig, jord-mindre potting blanding.

•Skjære en 6-tommers, semi løvtre stammer fra en sunn gren av cypress. Semi løvtre er lett identifiseres ved mørk brun barken på kvist, synlig under første flush av årets vekst. Kuttet stammen i 45-graders vinkel, ikke rett over. Dette fører til at en større overflate for heie hormon å gå inn og stimulere vekst.

•Fjern løvverk fra bunnen to tredjedeler av skjæring. Pakk borekaks i våt papirhåndklær og sette dem i bollen av is for å holde dem kaldt og fuktig før du kan root dem. Ikke la dem sitte på denne måten i mer enn 12 timer.

•DIP bunnen 2 inches av kutt slutten av cypress kutte i rooting hormonet, belegg dem grundig. Tapp av overskytende og holde borekaks i jorden til en dybde på 2 inches. Klapp blandingen å eliminere luftrom.

•Sett beholderen i en klar plast pose og forsegle den med en vri slips. Plass beholderen bagged i indirekte lys, i et varmt rom. Åpne og tåke daglig resealing posen for å holde luftfuktighet høy rundt skjæring. Teste kutte etter flere uker. Hvis det motstår en liten rykk, er det rooting godt. Hvis ikke, kan du prøve på nytt.

Tips og advarsler

  • Fersk forankret sypress kutte skal ikke være plantet utendørs til de er godt etablert. Oppbevar dem i potter minst det første året.
  • Ikke plass bagged borekaks i lys. Solen vil pigg temperaturen inni posen og drepe planten.