Hvor å utbre Dawn Redwood fra stiklinger

May 24

Dawn redwoods, vitenskapelig kjent som "Metasequoia glyptostroboides", er den minste variasjonen av redwood trær. Selv om det er mindre enn Giant Sequoia og andre varianter, vokser en moden dawn redwood opp til 90 fot høy. Hvis du har en veldig høy stige, må du finne et relativt nytt tre hvis du vil overføre bruker borekaks. Høste din borekaks helst fra midten til slutten av våren. Når du har en stilk kutte fra en Metasequoia, vil du kunne transplantere sapling året.

Instruksjoner

•Sterilize et par beskjæring clippers. Hell rensevæske over bladene eller dyppe dem i en løsning av 1 del blekemiddel og 9 deler vann. La clippers tørke.

•Kontroller din unge dawn redwood for vekst fra det siste året eller så. Se etter grønne skudd som om samme omkretsen som en blyant og omtrent 6 inches lang. Kuttet skyte på noden der den kobles til den viktigste grenen. Plass klippe i vann.

•Fyll en 10-tommers planting gryte med torv mose eller en blanding av like deler torv moss og perlitt eller vermikulitt. Skyv en blyant på blandingen til en dybde på om lag 3 inches å gjøre planting hull for skjæring.

•Fjern kutte fra vannet og bruke steriliserte clippers for å bekkasin av alle bladene fra bunnen 3 inches. Trykk skyte inn noen rooting hormon slik at cut slutten og de lavere 2 inches eller så er helt belagt.

•Lavere forberedt på skyte inn i planting hull. Trykk planting mediet rundt det og vann rikelig til mediet er fuktig. Plasser planting potten i en gjennomsiktig plastpose og knyt åpningen for å forsegle den. Dette vil skape et drivhus-lignende miljø og hjelpe kutte ta roten. Holde potten i et varmt rom i indirekte sollys.

•Et kutte daglig med en sprayflaske med en tåke innstilling. Trekk på skyte etter ca to til fire uker. Hvis det pinner i jord, har det dannet røtter. Ta potten ut av sekken og plassere den i direkte sollys. Fortsette vanning lett hver dag inntil du transplantasjon sapling til den permanente plasseringen neste våren.