Hvor å utbre Colorado Blue Spruce

October 1

Hvor å utbre Colorado Blue Spruce

The Colorado blue spruce, symmetrisk figur og nydelig blå-grønn nåler, er en majestetisk utseende treet kan stiger til en høyde av 100 fot og oppnå en bredde på 30 fot. Det gjør en slående prøven treet og en effektiv windbreak, og brukes også som et juletre. Det er ingen overraskelse at gartnere gjerne prøve å overføre the Colorado blue spruce, men overtale borekaks å slå rot kan være en utfordring. Med riktig teknikker og materialer, kan du øke sjansene av hell rooting din stiklinger av dette vakre evergreen.

Instruksjoner

•Velg en live Colorado blue spruce treet å ta din kutte. Velge en sunn treet med duftende, tett nåler, symmetrisk figur og ingen sykdommer eller skadedyr. Bruk aldri en klippe fra en Colorado blue spruce som allerede har blitt kuttet som et juletre.

•Ta en 6-tommers klippe fra den inneværende sesong vekst, å velge en side skyte nær bunnen av Gran treet, i slutten av våren til forsommeren. Hvis mulig, trekke av skyte manuelt – dette vanligvis fører til en liten stående vev, kalt en hæl, for å være på skjæring. Hvis fjerne skyte fra Gran treet med en pennekniv eller saks, prøve å sikre er en hæl av bark inkludert i bunnen av skjæring å fremme rot vekst.

•Wound skjæring ved å gjøre en 3/4-tommers, V-formet hakk på basale slutten av skjæring å stimulere absorpton rot-fremme kjemikalier. Klipp av noen pinne som ville komme i kontakt med voksende medium.

•Prepare skjæring ved hjelp av en pulver heie hormon i en konsentrasjon laget for vanskelig-å-rot woody stammet borekaks. Hell ut nok pulver for engangsbruk. Dukkert slutten av kutte en tomme i pulver slik at pulveret er distribuert i et jevnt lag ca 1/16 av en tomme tykk over sokkelen skjæring. Kontroller at pulveret er rundt foten av skjæring bedre absorpsjon av vann og næringsstoffer og ensartet vekst. Ikke la rooting hormon pulveret nålene eller noen annen del av skjæring. Forkaste alle ubrukte pulver du har strømmet ut av beholderen.

•Trykk kutte forsiktig å riste av overflødig pulver, og straks legge den i en 2-tommers gryte med fuktig sand som du har steriliseres ved å varme i en ovn ved 140 grader i 30 minutter, og da lov for å kjøle. Lage et hull i sanden så pulver ikke skrapes bort, deretter bruke nok vann til å gjøre det sand bosette rundt skjæring.

•Sett en gjennomsiktig plastpose over kutte å bevare fuktighet.

•Plasser kutte i indirekte lys, holde det på rundt 80 grader og holde sanden fuktig. Heie kan ta flere måneder.

•Når borekaks har to eller tre røtter om en halv tomme lang, transplantasjon dem til 4-tommers Potter, i god kvalitet, godt drenert potting jord. Ikke utsett unge Colorado blue grantrærne for direkte sollys eller ekstreme temperaturer i flere uker. Når Gran trærne er 6 inches høy, kan du plante dem utenfor.

Tips og advarsler

  • Registrere plasseringen av overordnede treet, av skjæring, av fremgangsmåtene som brukes og tid på året i en journal så kan du kopiere din suksess med andre blue spruce borekaks.