Hvor å utbre Ask

February 12

Noen av oss, Ask kan virke som amerikanske som baseball. Tross alt, er baseball flaggermus tradisjonelt laget av aske. Så er buer og verktøyet håndtak. Ash er en sterk, elastisk og hardt arbeidende tre.

Mens det er mange varianter av aske i Nord-Amerika - inkludert hvit aske, svart aske, vann ash, grønn aske, gresskar aske og blåfarge aske - er varianter av lavendler også innfødt til Europa, Nord-Afrika og Sørvest-Asia.

Ask er verdsatt for kvaliteten av tre og deres estetiske verdi.

I 2005 lansert US Department of Agriculture et initiativ for å bevare frø fra Ask, som flere ble truet av utbredt infestation en plage kjent som emerald aske borer.

Frø overføring er ikke den eneste metoden for å opprette nye Ask. Planter produsert fra skyte eller gren borekaks er en raskere og kanskje mer effektiv måte for hjemmet gartneren å dyrke nye skapninger.

Instruksjoner

Overføring fra frø

•Ash trær produsere spray eller klynger av lang brun eller grønne sammenkoblede helikopter frø. Grønne frø kan plantes umiddelbart og vil vanligvis spire umiddelbart, eller senest våren etter, med mindre de er sovende.

Selv om frø sovende, er det mulig å fremskynde spiring ved å opprette betingelser som simulerer varme og kalde sykluser som, i naturen, avslutte deres sovende periode.

•For å oppnå dette, plante frø om 1/2 tommers dypt i fuktig potting jord. Forsegle potter i en plastpose. Lagre dem i et kjøleskap i 90 dager. Deretter lagre dem i et varmt sted for ytterligere 90 dager. Etter en tredje bla i kjøleskapet, frøene bør være klar til å spire, og du vil ha forkortet en 1,5 år prosess i en tar bare 9 måneder.

•Another metode for forplantning er gjennom skyte eller gren borekaks. Kontroller at du tar din stiklinger av grønne. Ta borekaks våren etter faren for frost. Kuttet diagonalt med en rene, skarpe verktøyet, og fjerne alle bladene bortsett fra noen få på spissen av skjæring.

•DIP kuttet ender i heie hormon, som vanligvis er i hvit pulverisert form og tilgjengelig på hagesenter. En liten pakke av rooting hormon vil være tilstrekkelig å lette heie på en liten skog av planter dyrket fra borekaks. Bruke en blyant, lage hull i en kommersiell rooting medium. Sett inn borekaks og tamp mediet forsiktig rundt borekaks. Forsterke de plantet borekaks med støtter for eksempel tre spydene om nødvendig. Heie begynner i flere måneder.

•Transplant din forankret borekaks til større Potter, direkte utendørs hvis våren har kommet og fare for frost har gått.