Hvor å utbre anlegget borekaks med kobbertråd

May 19

Hvor å utbre anlegget borekaks med kobbertråd

Når du overføre en plante ved å ta et kutting av en stamme, må du oppmuntre kuttet stammen til røttene, så det blir en hel plante som kan trekke sin egen næring fra jorden. Hvis du overføre planter ved hjelp av kobbertråd, kan skjæring likevel ta noen næring overordnede fabrikken mens det vokser sin egen røtter. Prosedyren fungerer for de fleste woody planter som du kan overføre fra borekaks, som frukttrær og prydbusker.

Instruksjoner

•Prune flere stammer nær bakken i høst eller tidlig vår, hvis du planlegger å ta borekaks fra en busk med økende grener som kan bøyes ned til bakken. Hvis du vil overføre et tre med grener som ikke når bakken, Utelat dette trinnet.

•Wrap en kobbertråd tett rundt et aktivt voksende stammen i sommer, 1 eller 2 inches utover den gamle tre, så det er 6 til 12 inches av grønne stilk utover ledningen. Vri ender å holde det på plass. Dette constricts flyten av sap i det ytterste laget, og oppfordrer stammen å søke næring andre steder.

•Bend stammen til bakken og hold det ned med en stein eller pinne trykket i jorden. Dekk stammen med matjord eller potting jord 3 til 4 inches dyp, så området med kobbertråd er begravet også om 1/2 lengden på stammen utover. Hvis stammen ikke når bakken, kuttet en plastpose slik den er åpen i begge ender. Fyll den med fuktet torv moss og vikle den rundt stammen slik at den dekker kobbertråd og flere inches utover. Pakk strengen eller plast bånd rundt begge ender slik holder jorda på plass mot stammen, men feste det forsiktig så det ikke vil kutte i stammen. Legge til et tredje slips midt jord skal tett mot stammen.

•Kontroller haugen eller pose med jord hver dagene, og hvis det begynner å tørke, legger nok vann for å holde dem fuktige. Tilsett vann til bagged jord med en kalkun baster eller smal-spouted vannkanne sildre vann inn i pose fra øvre enden eller injisere den gjennom et lite hull stakk i siden.

•Skjære stammen mellom jord og overordnede anlegget etter en til to måneder, bruke beskjæringssakser. Da skulle stammen ha vokst sin egen røtter i jorden. Forsiktig grave det opp med en spade eller tas posen og transplantasjon det i en hage seng eller gryte fylt med en blanding av matjord og torv mose eller annet materiale å oppmuntre god drenering. Fortsett å holde det fuktig og mulch for å beskytte den fra fryser hvis det er utenfor vinteren. Følgende våren, gjødsle det. og ta vare på det som en ung plante av foreldrearter.

Tips og advarsler

  • For å oppmuntre heie, nick eller skummet av noen av det ytterste laget av kutte med en kniv like utenfor kobbertråd og spre heie-hormon pulver på overflaten.
  • Starte flere borekaks enn du trenger, siden ikke alle kan slå rot.