Hvor å omsorg for syke bambus planter

July 30

Hvor å omsorg for syke bambus planter

Lucky bambus, en mørk-grønne houseplant som er vanligvis solgt og dyrket i vaser med vann, har vært et symbol på hell i århundrer. Det er ikke en ekte bambus plante - teknisk det er medlem av Dracaena familien, men det så ligner en stilk av bambus som sitt økenavn synes skjebnebestemt til å holde. Selv om lucky bambus planter kan trives i år vokser i ingenting men vann, reagerer de sub-standard forhold av slippe blader, snu gult eller brunt, eller selv begynner å råtne bort. Hvis bambus anlegget er syk, kan du gjenopprette den til helse.

Instruksjoner

•Assess kvaliteten på vannet bambus anlegget vokser i. Stillestående vann, klorerte vann og vann med mye fluor er alle giftig for bambus planter; anlegget kan reagere ved å vise gule eller brune blad tips og kantene. Slutte å bruke vann rett fra springen, og erstatter vannet med vann som du la sitte i 24 timer, hvilke innrømmer klor og fluor å forsvinne. Endre vannet ukentlig.

•Bruk pH strimler om vannet er "hard" eller myke." Bløtt vann inneholder salt som er skadelig for bambus planter, og er en annen årsak til bruning eller gulfarging blader. Hvis vannet er myk, stopper sette anlegget i vann fra springen, og bytte til vann som er filtrert eller destillert.

•Kontroller nivået på vannet. Det bør være en tomme ovenfor røttene; eventuelle videre opp og du risiko stamme råte. Bambus anlegget kan også slippe bladene lavere.

•Sniff bambus anlegget å se hvis du finner en svovel lukt; bambus anlegget kan ha denne lukt hvis det er forfalt. Bruk en skarp saks til å klippe av eventuelle brun eller syke utseende deler, selv om stengel. Hvis du klipper tre fjerdedeler av en tomme ovenfor en felles, kan bambus anlegget legge ut et nytt skudd.

•Assess mengden lys bambus anlegget blir. I sitt naturlige miljø vokser denne planten under høye regnskog trær, slik at den krever lys som lyse, men indirekte. For mye sol forårsaker blader å brenne, og vise runde tørr patcher og striper. Med utilstrekkelig lys, vil anlegget se blek og «leggy», og være svært treg til å vokse.

•Gå din bambus plante fra inngangen måter og foajeer, og i en del av huset med ingen utkast eller plutselige temperaturendringer. Bambus planter reagerer på disse vilkårene ved å slippe blader.

•Fertilize din bambus plante en fortynnet løsning av anlegget mat. African Violet gjødsel, utvannet til en tiendedel av sin opprinnelige styrke, er et godt valg.

•Continue å gjødsle planten hver uke når du endrer vann.

•Mist anlegget regelmessig for å opprettholde fuktighet; innskrumpet blad tips og kantene at luften er for tørr.

Tips og advarsler

  • Vask din lucky bambus ned sporadisk. oppbygging av støv kan forstyrre fotosyntese.